Numarul copiilor strazii din Bucuresti s-a redus in ultimii ani, in schimb, conditiile lor de trai si de sanatate
s-au deteriorat, afirma un reprezentant al unei organizatii neguvernamentale franceze, intr-un interviu aparut luni in cotidianu
Numarul copiilor strazii din Bucuresti s-a redus in ultimii ani, in schimb, conditiile lor de trai si de sanatate
s-au deteriorat, afirma un reprezentant al unei organizatii neguvernamentale franceze, intr-un interviu aparut luni in cotidianul "Le Petit Journal", din orasul francez Nantes. Se estimeaza ca la Bucuresti traiesc intre 800 si 1000 de copii ai strazii, cu mult mai putini decat in deceniul trecut. In urma actiunilor de curatare a centrului orasului, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, copiii au fost impinsi spre periferii, unde viata este mai dura, explica Franco Aloisio, care conduce fundatia "Parada", prezenta la Bucuresti de 8 ani pentru a lucra cu copii ai strazii. La acesti copii au aparut probleme de sanatate care nu existau in urma cu cativa ani, cum ar fi propagarea SIDA si sifilisului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.