In timp ce, in Occident, copiii chiulesc din ce in ce mai des de la scoala, intr-un sat din China, elevii isi pun viata in pericol ca sa poata invata. Pentru ca traiesc intr-o localitate izolata, peste 500 de copii din satul chinez Maji sunt nevoiti
In timp ce, in Occident, copiii chiulesc din ce in ce mai des de la scoala, intr-un sat din China, elevii isi pun viata in pericol ca sa poata invata. Pentru ca traiesc intr-o localitate izolata, peste 500 de copii din satul chinez Maji sunt nevoiti sa traverseze zilnic involburatul rau Nujiang, ajutandu-se doar de un cablu. Astfel, scolarii sunt obligati sa parcurga cei 200 de metri ai raului pentru a ajunge pe partea cealalta a canionului. La inceput, parintii ii ajuta, apoi sunt lasati sa se descurce singuri, cu toate ca majoritatea au abia 4-5 ani. Desi situatia era cunoscuta de mult timp, autoritatile au decis sa construiasca un pod abia dupa ce povestea micutilor chinezi a fost mediatizata.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.