Astazi, in cadrul unui eveniment desfasurat la Londra, reprezentantii operatorului de telefonie mobila O2 si CEO-ul Apple, Steve Jobs, au facut publice detaliile contractului pentru distribuirea exclusiva a telefonului iPhone pe piata din Marea Brita
Astazi, in cadrul unui eveniment desfasurat la Londra, reprezentantii operatorului de telefonie mobila O2 si CEO-ul Apple, Steve Jobs, au facut publice detaliile contractului pentru distribuirea exclusiva a telefonului iPhone pe piata din Marea Britanie. Dispozitivul, care s-a vandut in peste un milion de exemplare in Statele Unite in numai doua luni de la lansare, va fi disponibil in magazinele operatorului britanic din dimineata zilei de 9 noiembrie si va costa 269 de lire (387 euro). Pentru a putea intra in posesia acestu gadget clientul va trebui sa semneze un contract pentru un abonament O2, taxa lunara a acestuia putand fi de 35, 45 sau 55 de lire sterline. Un astfel de abonament ofera transfer de date nelimitat si posibilitatea de a te conecta gratuit la peste 7,000 de spoturi Wi-Fi ale operatorului The Cloud. Momentan reprezentantii companiei nu au precizat daca utilizatorii vor beneficia si de minute incluse in taxa lunara.
Modelul iPhone care va fi comercializat in Marea Britanie va avea 8GB memorie inclusa, si va utiliza pentru transferul de date tehnologiile GPRS si EDGE. O data cu lansarea acestui model, Apple pune capat speculatiilor conform carora in Europa urma sa apara un model compatibil UMTS (3G). Steve Jobs a spus ca "Apple va oferi in curand o tehnologie mult mai performanta decat 3G-ul.". In ciuda faptului ca aparatul nu va fi compatibil cu retelele UMTS, analistul Ben Wood a declarat pentru Reuters ca "lipsa 3G nu este un lucru important deoarece utilizatorii vor cumpara iPhone pentru ca este un dispozitiv la moda si totodata un simbol".
Urmatorul operatpr care ar putea anunta lansarea pe piata a acestui telefon este Orange Franta. Ziarul "Le monde" scria in urma cu cateva saptamani ca surse din interiorul companiei au precizat ca iPhone-ul va fi comercializat incepand cu primele zile ale targului Apple Expo care urmeaza sa aiba loc la Paris in perioada 25 - 29 septembrie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.