Subprefectul judetului Hunedoara, Attila Deszi, l-a instalat, ieri, in functie pe noul inspector scolar general interimar al Inspectoratului scolar Judetean (ISJ) Hunedoara. Acesta este nimeni altul decat fostul PSD-ist, actual liberal, Ionel Mos.
Subprefectul judetului Hunedoara, Attila Deszi, l-a instalat, ieri, in functie pe noul inspector scolar general interimar al Inspectoratului scolar Judetean (ISJ) Hunedoara. Acesta este nimeni altul decat fostul PSD-ist, actual liberal, Ionel Mos.
El a mai condus ISJ Hunedoara pana in 2004, pe vremea in care era membru al PSD.
Ionel Mos spune ca se afla la conducerea institutiei doar ca interimar, fiind detasat aici de la Catedra de Matematica a Universitatii de Vest din Timisoara. "Este vorba despre o perioada de interimat, mai exact de o detasare in interesul educatiei", a declarat ieri lectorul universitar. Pana sa se inscrie in PNL, Ionel Mos a fost, pe rand, membru al PDSR, PSDR, apoi PSD. Postul de inspector scolar general al judetului Hunedoara a ramas vacant dupa ce, saptamana trecuta, Anisor Parvu a demisionat, fara a-si motiva gestul. Gheorghe Barbu, presedintele PD Hunedoara - partid care l-a sustinut pe Parvu fara ca acesta sa fie membru al formatiunii politice - a reclamat, insa, presiunile politice exercitate asupra lui in ultimele luni, atat al nivel local, cat si ministerial. "Demisia inspectorului general este in urma unor presiuni din ultimele luni. A fost printre primii inspectori din Romania, in ceea ce priveste rezultatele Inspectoratului. A fost sustinut de PD, nu a fost membru de partid. Am considerat ca este necesar sa nu punem un om politic, pentru a depolitiza, cat se poate, invatamantul", a declarat Barbu. Fostul ministru al Muncii apreciaza ca, prin numirea unui membru de partid, se repolitizeaza invatamantul judetean. "Interimar pun un membru de partid si, probabil, inspector general vor pune tot un membru de partid. Am crezut ca aceste lucruri s-au cam terminat in Romania si avem un oarecare respect pentru competente", i-a luat apararea Gheorghe Barbu fostului inspector scolar general.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin