La festivitatile din scoli si licee, romani, evrei, maghiari si musulmani au rostit in cor Tatal Nostru.

Pentru prima zi de scoala, florarii au cumparat flori in valoare de un milion de euro. Alaturi de stocul vechi, ei sustin ca s-a vand
La festivitatile din scoli si licee, romani, evrei, maghiari si musulmani au rostit in cor Tatal Nostru.

Pentru prima zi de scoala, florarii au cumparat flori in valoare de un milion de euro. Alaturi de stocul vechi, ei sustin ca s-a vandut intreaga cantitate pusa pe tarabe, cu un profit de peste 50% in raport cu suma investita. Mai exact, cea mai banala floare, adica garoafa, nu a scazut sub 2,5 lei pe la florariile de pe la marginea cartierelor. Politicienii si primarii au profitat de eveniment pentru o noua serie de dispute politice. Peste 3.400.000 de elevi au inceput de ieri noul an de invatamant, dar, din nefericire, 708.704 dintre acestia continua sa studieze in locatii neautorizate sanitar, adica in 10.327 de unitati de invatamant, fara apa curenta si grupuri sanitare in incinta. Ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, a facut un itinerariu prin scolile iesene si s-a bucurat alaturi de elevi ca au fost eliminate Testele Nationale. Detinutii din penitenciarele din Galati si Miercurea Ciuc s-au inscris la scolile din apropierea locurilor de detentie. Ei urmeaza cursuri dupa programele de gimnaziu.

Peste trei milioane de elevi au revenit ieri pe bancile scolilor si liceelor. Politicienii au profitat de acest moment si au promis ca vor intra multi bani in Educatie si ca elevii vor invata in conditii europene.

Un milion de euro au investit florarii pentru a se aproviziona cu ocazia primei zile a noului an scolar. Inca de la primele ore ale diminetii, toate chioscurile cu flori au fost asaltate de parinti si copii. Banalul buchet cu trei garoafe nu a costat mai putin de 15 lei. Dar cum parintii voiau sa impresioneze invatatoarele si profesorii, au scos din buzunar intre 30 si 50 de lei pentru un buchet, in functie de marime si sortimentul de flori. Beneficiul obtinut de pe urma vanzarilor de ieri, sustin florarii, este de peste 50%, raportat la suma investita. Tot ieri, politicienii si primarii au alergat pe la deschiderile mai multor unitati de invatamant si au profitat de ocazie pentru noi dispute politice. Astfel, edilul sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, a participat la deschiderea anului scolar la Gradinita 155, de pe strada Coralilor. Cu acest prilej, el a declarat parintilor: „Pacat ca, daca ati observat, acest sediu nou este aproape izolat din cauza strazii impracticabile care duce pana aici. Este un santier parasit de municipalitate“. La randul sau, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, care a fost prezent la Grupul Scolar „Dimitrie Gusti“, l-a atacat dur pe Adriean Videanu: „Acesta aloca banii din programul de refacere a scolilor in functie de interesele politice“.

Adomnitei, la Iasi: „Ati scapat de Testele Nationale!“
Prezent la Iasi la deschiderea anului scolar preuniversitar, ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, a promis ca va rezolva si problema WC-urilor de la scolile de la tara. El a vizitat mai multe scoli din mediul rural, dar si unul dintre cele mai bune colegii din Romania, Colegiul „Costache Negruzzi“. A fost o zi in care ministrul Adomnitei a facut un adevarat maraton, deoarece, in doar cateva ore, a trebuit sa fie la sase unitati scolare. La Iasi, el a fost intampinat de un numar-record de politicieni si de autoritati locale, dar si de sute de elevi, care l-au aplaudat la scena deschisa deoarece au scapat de Testele Nationale.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.