Completul de noua judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, ieri, ca plangerea penala depusa de Grupul Parlamentar al PNL din Camera Deputatilor impotriva lui Adrian Nastase este inadmisibila. Pe 15 februarie a.c., deputatul
Completul de noua judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, ieri, ca plangerea penala depusa de Grupul Parlamentar al PNL din Camera Deputatilor impotriva lui Adrian Nastase este inadmisibila. Pe 15 februarie a.c., deputatul liberal Dragos Ujeniuc a depus la Parchetul General o plangere penala impotriva presedintelui Camerei Deputatilor (de atunci-n.red.), Adrian Nastase, acuzandu-l de abuz in serviciu contra intereselor publice, in legatura cu pozitia lui in cazul perchezitionarii caselor sale din comuna Cornu si din Strada Zambaccian din Bucuresti. La 25 aprilie, procurorii au dispus neinceperea urmaririi penale impotriva lui Adrian Nastase, motivand ca fapta semnalata de reprezentantul PNL nu este prevazuta in Codul Penal.Dragos Ujeniuc a contestat rezolutia procurorilor ICCJ la instanta suprema, judecatorii respingand actiunea PNL.Totodata, magistratii ICCJ au respins exceptia inadmisibilitatii plangerii inaintate de Parchetul General. Ministerul Public a atacat cu recurs aceasta decizie la completul de noua judecatori ai ICCJ, magistratii dand castig de cauza parchetului, astfel ca plangerea PNL a fost declarata inadmisibila.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.