Firmele de constructii care au raspuns cu entuziasm apelului presedintelui Basescu, atunci cand acesta le-a solicitat sa curete gunoaiele de la Glina, si-au vazut spiritul civic rasplatit dupa ultima sedinta a Consiliului General al Municipiului Buc
Firmele de constructii care au raspuns cu entuziasm apelului presedintelui Basescu, atunci cand acesta le-a solicitat sa curete gunoaiele de la Glina, si-au vazut spiritul civic rasplatit dupa ultima sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Urmasul lui Basescu la primarie, Adriean Videanu, a solicitat si obtinut suplimentarea, cu zeci de milioane de euro, a bugetelor pentru lucrarile de constructii si reparatii de drumuri executate de aceste firme. Contractele aflate in derulare, castigate la licitatie in 2007 de aceste firme, ca Euroconstruct Trading '98 (mai cunoscuta ca „firma baietilor de la Golden Blitz“), PA & CO si Eurovia, apropiate de Partidul Democrat si, mai ales, de presedintele Basescu, se apropie simtitor de o jumatate de miliard de euro. Cu toate acestea, Videanu a cerut „majorari ale indicatorilor tehnico-economici“ pentru contractele pe care firmele citate, dar si altele le au in derulare. Consiliul General a aprobat suplimentarea valorii contractelor cu peste 70 de milioane de euro.
„Valoarea totala suplimentara rezultata este necesara pentru realizarea lucrarilor d e amenajare a terenurilor pentru asigurarea utilitatilor si a lucrarilor pentru realizarea de pasaje rutiere“, a fost justificarea oferita de responsabilii din primarie pentru cresterea contractelor, in expunerea de motive care insoteste hotararea CGMB.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.