Festivitatile de deschidere a noului an scolar in municipiul Arad au inceput ieri de la primele ore ale diminetii si au continuat pana dupa pranz, dupa ce directorii scolilor au fost nevoiti sa-si faca programul dupa cel al politicienilor. Astfel, fi
Festivitatile de deschidere a noului an scolar in municipiul Arad au inceput ieri de la primele ore ale diminetii si au continuat pana dupa pranz, dupa ce directorii scolilor au fost nevoiti sa-si faca programul dupa cel al politicienilor. Astfel, fiecare unitate de invatamant preuniversitar si-a stabilit ora de incepere a festivitatilor, doar in functie de oficialitatile care au venit sa rosteasca o alocutiune in fata elevilor. Astfel, la unele scoli, anul scolar a inceput la ora 9.00, la altele la 9.30, in timp ce altele au marcat acest eveniment doar la ora 11.30, pentru ca invitatii sa poata ajunge si in curtea scolii respective. Parintii s-au plans ca festivitatile au fost interminabile, plictisitoare si lipsite de emotie, ca in alti ani, din cauza ca nimeni nu s-a dovedit interesat de eternele promisiuni cu iz populist ale senatorilor, deputatilor dar si ale oficialitatilor locale.
Un exemplu bun de maraton al festivitatilor de deschidere de an scolar poate fi atribuit primarului municipiului Arad, Gheorghe Falca. Edilul sef a reusit sa participe la festivitatile de deschidere in sase unitati de invatamant, in decurs de cateva ore. Prima escala a facut-o la scoala Generala nr. 6, dupa care a ajuns la Liceul Penticostal, apoi la scoala Generala nr.22 si scoala Generala nr.12. Falca a mai participat la festivitatea de deschidere a anului scolar la Liceul Pedagogic Dimitrie Tichindeal si la scoala Generala nr.11. Toate scolile se afla in Centru si in diferite cartiere ale Aradului.
Viceprimarul, Tiberiu Dekany, a trecut si el pe la cinci scoli pentru a fi alaturi de scolari in prima zi.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.