CA al-Apa-Canal a adoptat programul de reorganizare a activitatii societatii.

Programul prevede concedierea a 115 din cei 1.070 de salariati.

Consiliul de Administratie (CA) al Apa-Canal a adoptat joi programul de reorganizare s
CA al-Apa-Canal a adoptat programul de reorganizare a activitatii societatii.

Programul prevede concedierea a 115 din cei 1.070 de salariati.

Consiliul de Administratie (CA) al Apa-Canal a adoptat joi programul de reorganizare structurala a activitatii societatii, care urmeaza sa fie supus aprobarii in cadrul sedintei Consiliului Local din cursul acestei luni. Directorul general al Apa-Canal, Marin Costel, ne-a declarat ca programul prevede disponibilizarea a 115 din cei 1070 de salariati ai societatii, reorganizarea compartimentelor decizionale, precum si reducerea numarului de sectii. "Daca programul va fi aprobat de Consiliul Local, de la 1 octombrie vom incepe reorganizarea activitatii societatii, care presupune infiintarea a 4 departamente decizionale, respectiv tehnic, de productie, comercial si financiar, precum si reducerea numarului de sectii.
Sindicatele nu sunt de acord cu acest program, acestea opunand de la inceput rezistenta in ceea ce priveste modificarea structurii organizatorice din motive personale, pentru ca unii isi pierd fotoliile platite cu salarii consistente. La Apa-Canal s-a perpetuat un stil de lucru din partea liderilor de sindicat de a bate cu pumnul in masa si de a obtine favoruri, in multe cazuri personale, sub presiunea unor revendicari nejustificate. Vreau sa spun ca nu voi accepta ca sindicatele sa se amestece in actul managerial, iar liderii de sindicat ar trebui sa fie alaturi de conducere pentru rezolvarea problemelor din cadrul societatii", ne-a declarat directorul general al Apa-Canal, Marin Costel.
Acesta sustine ca, daca programul de reorganizare va fi aprobat, urmatorul pas il va reprezenta stabilirea criteriilor de disponibilizare a celor 115 salariati, majoritatea personal TESA, si efectuarea demersurilor pentru ca acestia sa primeasca de la stat plati compensatorii, cuprinse intre 6 si 12 salarii. "Pana la ora actuala avem peste 80 de cereri din partea salariatilor care doresc sa fie disponibilizati si sa primeasca plati compensatorii", a mai precizat Marin Costel. Reorganizarea activitatii Apa-Canal si reducerea de personal este una din conditiile impuse de UE pentru aplicarea programului ISPA la Galati, care inseamna primirea a 60 milioane de euro pentru reabilitarea retelei de apa si canalizare, precum si constructia unei statii de epurare a apelor menajere.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.