Compania Nuclearelectrica, operatorul centralei de la Cernavoda, va fi obligata sa contribuie financiar la depozitarea deseurilor radioactive si dezafectarea unor unitati nuclearoelectrice, conform unei hotarari aprobate recent de Guvern. Titularii
Compania Nuclearelectrica, operatorul centralei de la Cernavoda, va fi obligata sa contribuie financiar la depozitarea deseurilor radioactive si dezafectarea unor unitati nuclearoelectrice, conform unei hotarari aprobate recent de Guvern. Titularii de autorizatie pentru activitati nucleare vor fi clasificati ca detinatori de unitati nuclearoelectrice de productie la CNE Cernavoda, mari producatori de deseuri radioactive si institute de cercetare sau spitale, care sunt mici producatori de deseuri, potrivit Mediafax. Astfel, detinatorii de unitati nuclearoelectrice de productie au obligatia de a plati contributii anuale pentru constituirea resurselor financiare necesare dezafectarii fiecarei unitati nuclearoelectrice, precum si contributii anuale directe pentru constituirea fondurilor necesare depozitarii definitive a deseurilor radioactive produse prin operarea si dezafectarea acestora.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.