Iesirea de la guvernare a democratilor a fost urmata de un lung sir de schimbari din fuctiile pe care democratii le-au ocupat ca urmarea a aplicarii algoritmului prin care s-au impartit functiile de conducere la institutiile deconcentrate din teritor
Iesirea de la guvernare a democratilor a fost urmata de un lung sir de schimbari din fuctiile pe care democratii le-au ocupat ca urmarea a aplicarii algoritmului prin care s-au impartit functiile de conducere la institutiile deconcentrate din teritoriu. Dupa ce membrii PD au fost "unsi" in functii a urmat momentul in care mariajul dintre PD si PNL s-a desfacut nu amiabil, asa cum se imtampla intre membrii civilizati ai unui cuplu, ci cu manifestari in piata publica. Acuzatiile au curs, fluviu, din ambele parti iar operatiunea de "curatire" s-a declansat pentru a le face loc liberalilor. Unul cate unul, directorii democrati au fost eliberali din functii, iar explicatia a fost cat se poate de logica: Programul de Guvernare nu poate fi aplicat intocmai daca cei ce urmeaza sa il implementeze sunt membrii unui partid aflat in opozitie. Democratii si-au rezervat dreptul de a actiona in instanta conditiile demiterilor in conditiile in care semnasera contracte de management sau de performanta ce nu fusesera incalcate. Multi dintre democrati au acceptat, pana la solutionarea dosarelor depuse la instanta, functii inferioare celor pe care le ocupasera. Printre "veteranii" luptei nervilor s-a numarat Ion Manafu, de acum, fost director al Directiei Apelor "Dobrogea-Litoral", eliberat recent din functie. Nici nu se mai poate spune ca demoratii aflati la conducerea deconcentratelor pot fi numarati pe degete... Doar Adrian Manole, director la Agentia pentru Protectia Mediului, se mai poate mandri cu performanta ramanerii in fotoliul rezervat sefului institutiei. Manafu, a carui activitate legata de privatizarea plajelor a facut deliciul adversarilor si presei, a fost invitat sa paraseasca postul. Fostul director al DADL nu comenteaza decizia conducerii centrale si sustine ca va dedica mult mai mult timp familiei, dar si muncii de partid.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.