Productia a obtinut distinctia pentru cel mai bun serial, cel mai bun regizor
si cel mai bun scenariu.

Pentru a doua oara intr-o istorie de opt ani, productia postului de televiziune HBO "Clanul Soprano" a obtinut premiul Emmy la se
Productia a obtinut distinctia pentru cel mai bun serial, cel mai bun regizor
si cel mai bun scenariu.

Pentru a doua oara intr-o istorie de opt ani, productia postului de televiziune HBO "Clanul Soprano" a obtinut premiul Emmy la sectiunea cel mai bun serial drama. "Este formidabil", a declarat creatorul serialului, David Chase, primind premiul. "Am spus-o de atatea ori si o voi spune in continuare, cel mai bun lucru pe care l-am primit de la serial a fost faptul ca am putut sa filmez cu toti acesti actori. Sunt formidabili", a adaugat Chase. Cea de-a 59-a editie a "Oscarului de televiziune" a mai adus inca doua premii pentru serialul despre viata tumultuoasa de familie a unor mafioti de origine italiana - cel mai bun scenariu si cel mai bun regizor. Productia nu a obtinut, in ciuda asteptarilor, nici un premiu pentru interpretare, James Spader castigand premiul Emmy pentru cel mai bun actor de drama pentru rolul excentricului avocat din "Boston Legal" - asta desi favoritul la aceasta categorie era James Gandolfini, "nasul" din "Clanul Soprano". "Am impresia ca am furat foarte multi bani de la mafie si ca toti (membrii mafiei n.r.) s-au asezat in fata mea", a declarat James Spader dupa ce si-a primit premiul.
"Clanul Soprano" a rulat pe micile ecrane timp de opt ani, iar ultimul episod al acestei saga cu mafioti din New Jersey, difuzat in Statele Unite pe 11 iunie, a fost urmarit de mai multe milioane de spectatori avizi sa cunoasca destinul "nasului" Tony Soprano.
Calificat de New York Times ca, "poate, cea mai mare opera a culturii americane din ultimii 25 de ani", serialul "Clanul Soprano" a obtinut, de la crearea sa in 1999, 111 nominalizari si 18 premii Emmy.
Serialul a avut cele mai multe nominalizari la premiile Emmy, concurand la 15 categorii. Acesta a mai obtinut premiile Emmy pentru cel mai bun scenariu si pentru cel mai bun regizor, dar nu a obtinut nici un premiu pentru interpretii sai.
"Clanul Soprano" a ratat de cinci ori premiul Emmy pentru cel mai bun serial drama si a mai castigat o singura data acest premiu, in 2004. Anul acesta serialul a mai concurat la aceasta categorie cu "Anatomia lui Grey" si "Heroes".
Actrita americano-honduriana America Ferrera a fost recompensata cu premiul Emmy pentru cea mai buna actrita de comedie pentru rolul sau din serialul "Betty cea urata din New York" difuzat de postul de televiziune ABC, in timp ce premiul Emmy pentru cel mai bun actor de comedie a revenit lui Ricky Gervais pentru rolul sau din serialul "Figuranti".
Premiul Emmy pentru cea mai buna comedie a revenit filmului de televiziune "30 Rock", cu Alec Baldwin in rolul principal, difuzat de postul NBC.
La categoria cea mai buna interpretare feminina - drama, premiul Emmy a revenit lui Sally Field, castigatoare a doua premii Oscar, pentru rolul sau din serialul "Brothers & Sisters".
Premiul Emmy pentru cel mai bun telefilm a revenit productiei "Bury My Heart At Wounded Knee", singura recompensa obtinuta de aceasta in ciuda unui mare numar de nominalizari obtinute.
Cantaretul american Tony Bennett a primit trei premii Emmy, printre care si cel pentru cea mai buna performanta intr-un musical sau variete.
Fostul vicepresedinte american Al Gore a fost ovationat indelung in timpul ceremoniei, dupa ce a primit un premiu pentru postul sau de televiziune prin cablu, Current TV. Acesta a fost creat pe baza unui concept revolutionar de "televiziune pentru generatia internetului", in care spectatorii pot sa aleaga programele care vor fi difuzate si sa realizeze propriile emisiuni.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.