Consilierii judeteni vor vota in sedinta de miercuri un proiect de  hotarare care are in vedere aprobarea indicatorilor tehnico-economici  pentru proiectul "Extindere sisteme de alimentare cu apa si canalizare din sursele Siret si Prut" pen
Consilierii judeteni vor vota in sedinta de miercuri un proiect de hotarare care are in vedere aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul "Extindere sisteme de alimentare cu apa si canalizare din sursele Siret si Prut" pentru localitatile judetului Botosani. Consiliul Judetean Botosani vrea sa scoata la licitatie investitia sub forma de pachet, adica finantare, proiectare, executie si exploatare. Valoarea intregului proiect ajunge la 190 de milioane de euro, adica 643 de milioane de lei noi.

Licitatie externa
in premiera
Dupa aprobarea indicatorilor tehnico-economici din sedinta de miercuri, Consiliul Judetean Botosani va publica anuntul pentru lansarea licitatiei in Monitorul Oficial in termen de 10 zile pentru firmele care doresc sa realizeze acest proiect. "Vrem sa scoatem proiectul acesta de alimentare cu apa la licitatie sub forma de pachet. In prima etapa va fi vorba de finantare, apoi proiectare, executie si exploatare. Il scoatem la licitatie pe piata externa. Noi deja avem mai multe oferte din mai multe colturi ale lumii, dar vedem cine se va prezenta la licitatie", a declarat Constantin Contac, presedintele CJ Botosani.

Investitia depaseste bugetul pe 30 de ani
Investitia, potrivit proiectului, va fi realizata in termen de 48 de luni si va crea cel putin 250 de locuri de munca noi. Este una din cele mai mari investitii de care ar putea beneficia cel mai nordic judet din tara avand in vedere ca cel putin 90 la suta din locuitorii judetului, la finalul acestei investitii, vor beneficia de alimentare cu apa din Siret si Prut. Valoarea investitiei reprezinta bugetul judetului pe cel putin 30-35 de ani daca tinem cont de faptul ca, anul acesta, Guvernul a aprobat pentru botosaneni un buget de 2960 de miliarde de lei.
Ioana Matfeev


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.