Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a declarat ca actiunea DNA este ''o chestiune personala'', insa este convins ca ''in spate sunt si lucruri politice''.

'Cred ca este vorba de o chestiune personala, insa in spate sunt si lucruri pol

Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a declarat ca actiunea DNA este ''o chestiune personala'', insa este convins ca ''in spate sunt si lucruri politice''.

'Cred ca este vorba de o chestiune personala, insa in spate sunt si lucruri politice, pentru ca va voi comunica in zilele urmatoare cam in ce fel investiga DNA unele dosare, fara sa existe niciun element si deschidea dosare penale doar ca sa existe un astfel de dosar pe numele anumitor persoane, in timp ce alte plangeri penale le tinea neinregistrate, ca sa nu existe dosare pe numele altor persoane. Concluziile politice ale acestor intamplari le veti trage dumneavoastra', a spus Chiuariu.

Ministrul Justitiei a precizat, conform Rompres, ca l-a informat personal pe comisarul european pentru justitie, Franco Frattini, insa despre continutul acestei discutii nu a facut niciun comentariu, motivand ca nu reda discutii private.

Intrebat daca momentul ales de DNA de a cere aviz pentru urmarirea penala impotriva sa are legatura cu prezenta la Consiliul JAI, ministrul a raspuns: 'Nu stiu acest lucru, stiu insa ca asa-zisele cercetari ale DNA in acest caz nu s-au terminat, exista o legatura intre solicitarea de astazi si faptul ca raportul inspectiei CSM constata abuzurile si incompetenta din activitatea DNA si eu in baza acestor constatari am cerut CSM-ului excluderea celor doi procurori din magistratura'.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.