Depresia reprezinta o stare caracterizata prin tristete, indispozitie, insomnie, scaderea libidoului si chiar prin aparitia unui sentiment de disperare. Frecventa depresiei in randul femeilor este de doua-trei ori mai mare decat la barbati, iar expl
Depresia reprezinta o stare caracterizata prin tristete, indispozitie, insomnie, scaderea libidoului si chiar prin aparitia unui sentiment de disperare. Frecventa depresiei in randul femeilor este de doua-trei ori mai mare decat la barbati, iar explicatia este faptul ca anumiti factori, precum fluctuatiile hormonale din timpul ciclului menstrual, de dupa sarcina sau din timpul menopauzei, contribuie la aparitia acestei probleme. La femei, afectiunea poate imbraca diferite forme, precum depresia premenopauza, cea de dupa nastere sau sindromul premenstrual. Multe dintre aceste episoade raman, de multe ori, netratate, cu toate ca exista modalitati terapeutice eficiente. Cercetarile au demonstrat faptul ca psihoterapia si terapia combinata (psihoterapie plus tratament medicamentos) sunt prioritare in tratarea depresiilor. Terapia exclusiv medicamentoasa ar trebui sa fie ultima optiune, deoarece nu este eficienta pe termen lung si este urmata de numeroase reveniri ale bolii.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.