Campania electorala pentru alegerea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European va incepe in data de 26 octombrie si se va incheia pe data de 24 noiembrie, la ora 7,00, informeaza Rompres.
Guvernul a aprobat in sedinta de marti programul c
Campania electorala pentru alegerea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European va incepe in data de 26 octombrie si se va incheia pe data de 24 noiembrie, la ora 7,00, informeaza Rompres.
Guvernul a aprobat in sedinta de marti programul calendaristic pentru realizarea actiunilor necesare pentru euroalegeri.
Data-limita pentru depunerea cererilor de inscriere in lista electorala speciala a alegatorilor comunitari este 26 septembrie.
Depunerea si inregistrarea candidaturilor atat pentru partidele politice, aliantele politice, aliantele electorale, organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, candidatii independenti care au depus pana la data de 14 martie listele de sustinatori, cat si pentru cele care nu au depus aceste liste, se poate face pana pe 26 septembrie, ora 24.00. Tot pana la aceasta data se va realiza solicitarea timpilor de antena.
Formularea de contestatii privind inregistrarea sau respingerea candidaturilor se poate realiza pana la data de 10 octombrie. La data de 16 octombrie, Biroul Electoral Central declara ramanerea definitiva a candidaturilor.
Pana la data de 18 octombrie, prefectii, presedintii consiliilor judetene, respectiv primarul general al municipiului Bucuresti vor trebui sa asigure sediile si dotarea birourilor electorale judetene si al municipiului Bucuresti. De asemenea, pana la data de 14 noiembrie, primarii, cu sprijinul prefectilor, vor asigura sediile birourilor electorale ale sectiilor de votare, dotarea si amenajarea corespunzatoare a acestora.
Programul calendaristic prevede ca primarii, impreuna cu serviciile publice comunitare judetene de evidenta persoanelor si structura judeteana subordonata Centrului National de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenta Persoanelor vor trebui sa actualizeze listele electorale permanente pana la data de 6 octombrie.
Imprimarea buletinelor de vot va avea loc cel mai tarziu pana la data de 10 noiembrie.
Votarea se va desfasura in data de 25 noiembrie intre orele 7,00 si 21,00. Persoanelor care se vor afla in sectia de votare la ora 21,00 li se va permite sa-si exercite dreptul de vot.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.