Vanatorii de pasari din Rezervatia Delta Dunarii au trecut la actiune inca de la 15 septembrie, desi nu au nici autorizatie de vanatoare de la Consiliul Judetean Tulcea si nici permis de acces de la Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (
Vanatorii de pasari din Rezervatia Delta Dunarii au trecut la actiune inca de la 15 septembrie, desi nu au nici autorizatie de vanatoare de la Consiliul Judetean Tulcea si nici permis de acces de la Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) Tulcea.

In 2006, autoritatile au eliberat autorizatii pentru vanatoare inca de la 15 septembrie. Anul acesta au decis sa amane termenul de incepere a vanatorii de pasari din Delta. Astfel, ARBDD, care face legea in zona, a dat unda verde vanatorii de pasari de la 1 noiembrie 2007, deoarece pana la acea data sunt puse in pericol anumite specii de pasari, care acum isi depun ouale. Specialistii recomanda deschiderea sezonului la 1 noiembrie, din cauza intarzierii proceselor de cuibarire si naparlirii. Astfel ca ARBDD a eliberat Agentiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor (AJVPS) si AVPS Delta Club Bu-curesti autorizatiile de mediu pentru vanatoare, incepand cu 1 noiembrie pentru speciile de pasari permise la vanatoare si de la 12 septembrie pentru celelalte specii de animale.

AJVPS Tulcea a notificat ARBDD Tulcea cu privire la inceperea activitatii de vanatoare de la 15 septembrie, incalcand astfel dispozitiile din legislatia de mediu in vigoare si pe cele din autorizatia de mediu. Garda Nationala de Mediu a sanctionat-o cu amenda contraventionala in valoare de 100.000 de lei si va propune suspendarea autorizatiei de mediu a AGVPS Tulcea.


SEZON. Ministerul Mediului a aprobat numarul maximum de exemplare care se pot vana - 333 de ursus arctos, 500 de canis lupus, 140 de lynx lynx si 460 de felis silvestris. Ca exceptie de la prevederile legii, se pot recolta tot timpul anului prin metoda "la panda" si alte exemplare de ursi si de lupi care pun in pericol sanatatea si securitatea publica sau care frecventeaza locurile special amenajate pentru adapostirea animalelor domestice.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.