Magistratii constanteni sunt, de doua zile, in doliu. Sambata a sosit vestea trasnet ca fostul presedinte al Curtii de Apel Constanta Anton Fuduli a incetat din viata. Desi era bolnav de foarte multi ani, nimeni nu se astepta sa moara asa de repede.
Magistratii constanteni sunt, de doua zile, in doliu. Sambata a sosit vestea trasnet ca fostul presedinte al Curtii de Apel Constanta Anton Fuduli a incetat din viata. Desi era bolnav de foarte multi ani, nimeni nu se astepta sa moara asa de repede. Anton Fuduli avea 60 de ani si iesise la pensie de un de zile. Pentru ca nu putea sa stea acasa, el a intrat imediat in avocatura si a profesat atat cat i-a permis boala incurabila de care suferea. Toata lumea care l-a cunoscut nu a avut un cuvant rau despre Fuduli, fostii colegi sunt inca inmarmuriti de vestea trista si au decis sa mearga toti la inmormantarea fostului sef.
Anton Fuduli a intrat in magistratura pe data de 16 aprilie 1973 si, pana pe 1 iunie 1990, a activat ca judecator in cadrul Judecatoriei Constanta. Din 1990, datorita activitatii fructuoase si rezultatelor bune, dar si vechimii in munca, Fuduli a fost inaintat la Tribunalul Constanta, tot in functia de judecator. Pe 16 iulie 1993, in urma unui concurs, Anton Fuduli a fost numit pe postul de presedinte al Judecatoriei Constanta. Iar ascensiunea profesionala a continuat. In noiembrie 1996 a ajuns presedintele Tribunalului Constanta, in ianuarie 1998 a devenit vicepresedintele Curtii de Apel Constanta si, din ianuarie 2002 pana pe 3 august 2006, a ocupat functia cea mai inalta pe plan local in domeniul justitiei: presedintele Curtii de Apel Constanta. Atunci s-a pensionat si a activat ca avocat. z

CUM
>> Om deosebit
Judecatorul Zoita Frangu, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Constanta si colega de ani buni cu Anton Fuduli, ne-a declarat ca fostul sef a fost un coleg ireprosabil, un om deosebit, care nu a suparat si nu a deranjat pe nimeni de-a lungul carierei sale. "A coordonat activitatea judecatoreasca foarte bine si mereu masurile dispuse au fost luate cu discernamant si dupa ore bune de analiza!", a mai spus Zoita Frangu.

>> A avut doi copii, iar cel mic i-a calcat pe urme, devenind avocat in Baroul Bucuresti.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.