Un nou Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, post ramas vacant dupa ce IPS Daniel a fost ales Patriarh, saptamana trecuta, va fi ales la trei luni de la intronizarea Intaistatatorului Bisericii Ortodoxe Romane, ce va avea loc pe 30 septembrie, Potrivi
Un nou Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, post ramas vacant dupa ce IPS Daniel a fost ales Patriarh, saptamana trecuta, va fi ales la trei luni de la intronizarea Intaistatatorului Bisericii Ortodoxe Romane, ce va avea loc pe 30 septembrie, Potrivit reprezentantilor Patriarhiei. PS Ioan de la Harghita, PS Ioachim Bacaoanul, PS Casian al Dunarii de Jos, IPS Laurentiu Streza si IPS Teofan al Olteniei sunt vazuti drept favoriti in cursa pentru sefia Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Mitropolitul Ardealului, Inalt Prea Sfintia Sa, Laurentiu Streza, sustine insa ca nu va candida. De asemenea, Episcopul Harghitei si Covasnei ar accepta sa candideze pentru ocuparea locului vacant de Mitropolit al Moldovei doar daca membrii Sfantului Sinod ii vor cere acest lucru si va fi propus pe lista de candidaturi. La randul sau, PS Casian, intrebat daca va accepta sa candideze, a raspuns: "Sa se faca voia lui Dumnezeu, si nu voia oamenilor".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.