Compania europeana de transport aerian Air France KLM studiaza posibilitatea unor potentiale preluari ale companiilor Alitalia sau Iberia. Presedintele companiei, Jean-Cyril Spinetta, a declarat pentru Financial Times ca "procesul de consolidare nu e
Compania europeana de transport aerian Air France KLM studiaza posibilitatea unor potentiale preluari ale companiilor Alitalia sau Iberia. Presedintele companiei, Jean-Cyril Spinetta, a declarat pentru Financial Times ca "procesul de consolidare nu este inca finalizat - vor exista si alti pasi spre acest lucru".Spinetta a fost pionierul consolidarii industriei aeriene in Europa, care a inceput prin preluarea KLM, compania aeriana nationala olandeza, spre sfarsitul anului 2003. Aceasta a fost prima achizitie a operatorului aerian european.Air France-KLM a explorat oportunitatile reprezentate de faptul ca ambele companii, Alitalia si Iberia, sunt posibile tinte de preluare. Guvernul italian incearca sa-si vanda participatia de 49,9% de actiuni din cadrul Alitalia. Iberia, operatorul aerian spaniol, doreste sa participe la viitoarea consolidare a industriei europene. Spinetta a spus ca Air France-KLM a purtat discutii "informale" cu potentiali parteneri financiari spanioli, desi inca nu este in negocieri cu Iberia. "Iberia este intr-o stare buna si suntem interesati de preluarea companiei".In contrast, Alitalia se afla in fata unor "probleme economice foarte dificile". "O decizie in aceasta privinta trebuie facuta cat mai rapid", a subliniat presedintele companiei franceze.Air France-KLM nu a participat la licitatia pentru Alitalia de anul acesta, care a esuat, din cauza termenilor si a seturilor de conditii neviabile ale vanzarii. Dar aceasta situatie s-a schimbat odata cu numirea de luna trecuta a unei echipe de management condusa de Maurizio Prato, pentru a reinnoi oferta. Negocieri intre compania noastra si Alitalia nu exista, a declarat Spinetta. "Daca Prato vrea sa discute cu noi, vom fi numai ochi si urechi. Dansul are o misiune clara de a vinde participatia detinuta de stat, dar nu stim modul in care el vede problema".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.