MUZICA

+ Aniversarea a 40 de ani de la primul album Pink Floyd a fost marcata prin lansarea „Piper at the Gates of Dawn" intr-o noua editie: un pachet de 3 CD-uri care contin atit versiunea mono, cit si cea stereo ale discului original, dar si doua single-uri semnate Syd Barrett. Aceasta reeditare a unuia dintre cele mai influente albume din muzica ultimei jumatati a secolului trecut, nu poate fi decit o veste buna pentru amatorii de experimente sonore.

- Multimilionarul rapper 50 Cent a lansat de curind un album care ii poarta numele: „Curtis", dat fiind ca asa se numea inainte sa-si aleaga pseudonimul pentru scena. Dar daca primele discuri au reusit sa ravaseasca topurile, acesta din urma pare o simpla incercare nereusita de a fabrica alte hituri. Aflat intr-o perioada mai putin inspirata a carierei sale, 50 Cent/Curtis aduce un album nou, dar lipsit de forta, un soi de reciclare a vechii retete de care publicul s-a cam plictisit.

GADGETS

+ O inventie care ar fi cu adevarat utila este scaunul cu rotile controlat prin „puterea gindului". Partea centrala a sistemului este spatarul pe care utilizatorul isi

sprijina ceafa, in care se afla un receptor pentru undele cerebrale pe care le prelucreaza, transmitind wireless informatia catre un computer pentru a fi procesata. Produsul a fost testat de curind si, daca va da rezultate bune, va fi o solutie eficienta pentru persoanele care nu pot vorbi.

- Un soi de „Big Brother" la scara mica, webcam-ul sub forma de catelus Puppy Cam, care costa 149 de dolari, i-a cucerit pe multi parinti ce vor sa-si controleze si sa-si supravegheze mai bine copiii. Cu aspectul unei jucarii inofensive, Puppy Cam inregistreaza de fapt tot ceea ce fac copiii cind sint singuri acasa, de la cotrobaitul in sertarele interzise pina la gesturi pe care nici unul dintre cei mici nu le-ar face in ruptul capului de fata cu adultii.

INTERNET

+ Internetul musteste de retele si comunitati destinate tinerilor. Daca MySpace si Facebook atrag milioane de membri ai generatiei X, Eons, Rezoom, Multiply, Maya’s Mom, Boomj sint doar citeva dintre retelele sociale online care se adreseaza persoanelor de virsta a treia. Decalajul dintre obisnuintele lor si cel al tinerilor utilizatori de Internet este foarte mare. Asa ca existenta unor astfel de grupuri nu poate decit sa fie o solutie cit se poate de inspirata.

- Dat fiind ca animalelor de companie li se dedica din ce in ce mai multe produse si servicii cel putin excentrice, prezenta unor cimitire virtuale destinate pisicilor, ciinilor, testoaselor s.a.m.d. nu ar trebui sa fie o mare surpriza. Totusi, cind deschizi pagini precum apetcemetery.com si gasesti scrisori, poezii, rugaciuni pentru animalul plecat dintre cei vii, fotografii si colaje comemorative, este foarte posibil sa ai impresia ca ai gasit o poveste demna de literatura absurdului.