Specialistii in ape minerale si termale spun ca suntem importanti. Ne-au ales si pentru congres.     Pentru ca Romania este foarte importanta ca zona de resurse de ape minerale si termale, a fost aleasa drept gazda pentru conferinta inte
Specialistii in ape minerale si termale spun ca suntem importanti. Ne-au ales si pentru congres.     Pentru ca Romania este foarte importanta ca zona de resurse de ape minerale si termale, a fost aleasa drept gazda pentru conferinta internationala a specialistilor in domeniu. Asociatia Internationala a Hidrologilor (IAH) si Comisia Apelor Minerale si Termale (CMTW) s-au intalnit ieri la Stana de Vale. Romania este pentru cateva zile gazda specialistilor in ape minerale si termale din toata lumea, veniti la Conferinta Internationala Anuala a Apelor Minerale de la Stana de Vale, care se desfasoara in perioada 7-13 septembrie. La intalnirea IAH-CMTW participa 23 de specialisti din Elvetia, Germania, Rusia, Italia, Azerbaidjan, Egipt, Slovenia, China, Slovacia, Ungaria, Polonia, Australia, Cehia si Romania.     PRIMA ZI. Sambata a fost ziua dedicata sesiunii de seminarii care a cuprins 9 teme de discutie. "Utilizarea resurselor geotermale in Romania", "Elemente ale circulatiei apei subterane la Stana de Vale, cu aplicatie pe Izvorul Minunilor", "Apele termale si minerale din Elvetia si Italia, indicatii de activitate tectonica bazate pe investigatii chimice si Izotope", sunt doar trei dintre ele, care cel putin ar trebui sa ne puna pe ganduri. Pentru ca avem! Avem resurse. Avem valoare, ape minerale si termale.     SPECIALISTI. Si pentru ca le avem, cea mai puternica institutie de gen din lume, Asociatia Internationala a Hidrologilor (IAH), a organizat acest eveniment aici, in Romania, la Stana de Vale. In colaborare cu Societatea Nationala a Apelor Minerale si European Drinks. Iar sesiunile de comunicari sunt sustinute de specialisti renumiti, membri ai conducerii IAH: Peter Kralj, Hussein Idris, Kurt von Storch, Florian Zamfirescu, Adrian Feru, Iancu Orasanu si altii.     MOTIVATIE. Reprezentantii IAH spun ca au ales aceasta locatie pentru ca "imbina una dintre cele mai mari si moderne programe de investitii din zona si o legenda care dateaza din vremuri imemoriale, despre efectele benefice ale izvorului".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.