Consiliul Permanent al UDMR a decis, ieri, la Targu Mures, modificarea listei de propuneri cu candidatii UDMR la PE, iar pe primele locuri se regasesc senatorul Gyorgy Frunda, senatorul Sogor Csaba, ministrul Iuliu Winkler, viceprimarul municipiului
Consiliul Permanent al UDMR a decis, ieri, la Targu Mures, modificarea listei de propuneri cu candidatii UDMR la PE, iar pe primele locuri se regasesc senatorul Gyorgy Frunda, senatorul Sogor Csaba, ministrul Iuliu Winkler, viceprimarul municipiului Oradea Rozalia Biro si ministrul Korodi Attila. Restul listei va ramane neschimbata. Documentul va fi supus votului Consiliului Reprezentantilor Unionali, care are loc astazi la Targu Mures. Liderul UDMR Marko Bela a afirmat ca dintre toti politicienii UDMR Frunda este cel mai experimentat pentru un astfel de mandat. Marko a mai spus ca regreta retragerea lui Zsolt Nagy de pe lista si ca nu a reusit sa-l convinga pe acesta sa se razgandeasca. Frunda a declarat, la randul sau, ca UDMR va duce o campanie constructiva, iar in programul acesteia vor exista idei legate de drepturile minoritatilor, de regionalism si atragerea fondurilor europene la nivel national si regional. El a mai declarat ca vrea sa convinga cat mai multi cetateni ai Romaniei sa voteze in favoarea acestei liste a UDMR, mentionand totusi ca a fost sincer si in urma cu cateva luni, cand se declara neinter esat sa ajunga la PE.

Tokes pericliteaza reprezentarea maghiarilor in PE


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.