Cea mai asteptata zi din procesul "Zambaccian", in care instanta suprema trebuia sa decida asupra unui element-cheie din acest caz, s-a incheiat cu o amanare.

Se preconiza o hotarare referitoare la valabilitatea urmaririi penale a fostulu
Cea mai asteptata zi din procesul "Zambaccian", in care instanta suprema trebuia sa decida asupra unui element-cheie din acest caz, s-a incheiat cu o amanare.

Se preconiza o hotarare referitoare la valabilitatea urmaririi penale a fostului premier Adrian Nastase (foto), dupa ce Curtea Constitutionala a stabilit ca, in calitatea sa de fost membru al Executivului, acesta trebuia invinuit dupa obtinerea unui aviz prealabil. S-a intamplat in schimb ca o greseala procedurala sa blocheze dezbaterile. Desi au avut la dispozitie cateva luni si toate datele pentru o citare corecta, angajatii instantei supreme l-au cautat pentru proces pe fostul consul al Romaniei la Shanghai, Ioan Paun, la o alta adresa.

Discutiile pe tema deciziei Curtii Constitutionale (CCR) vor incepe probabil la termenul urmator, fixat in octombrie. Aparatorii lui Nastase sustin ca judecatorii ar trebui sa trimita dosarul inapoi la DNA, pentru reluarea anchetei, sau ca ar putea sa constate incetarea procesului penal. De cealalta parte, acuzarea considera ca hotararea CCR nu ar trebui aplicata cazurilor deja trecute de faza urmaririi penale, ci ca ar fi valabila doar pentru viitor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.