Dupa ce si-a schimbat numele in Ropharma, distribuitorul de produse farmaceutice IassyFarm Iasi a anuntat ieri ca isi doreste sa obtina in acest an o cifra de afaceri de 65 milioane de lei, in crestere cu 18% fata de anul trecut, potrivit unui comuni
Dupa ce si-a schimbat numele in Ropharma, distribuitorul de produse farmaceutice IassyFarm Iasi a anuntat ieri ca isi doreste sa obtina in acest an o cifra de afaceri de 65 milioane de lei, in crestere cu 18% fata de anul trecut, potrivit unui comunicat remis NewsIn. AGA a hotarat mutarea sediului social la Brasov si schimbarea denumirii in Ropharma SA, precum si majorarea capitalului social prin aportul actionarilor, pentru dezvoltarea activitatii. Ropharma mizeaza pe cresterea profitului net cu 24% in 2007, la 700.000 lei. "Aceste schimbari sunt insotite de rezultate economico-financiare foarte bune. In primul semestru al anului curent, IassyFarm a obtinut o cifra de afaceri in valoare de 27,78 milioane lei, in crestere cu 7% fata de aceeasi perioada a anului trecut. De mentionat ca profitul net aferent acestei cifre de afaceri s-a dublat fata de profitul semestrului I al anului 2006. De asemenea, solvabilitatea patrimoniala a crescut de la 25,61% la 27,44%", a declarat presedintele Consiliului de Administratie, Florentina Miron.Investitiile vor fi pe masura aspiratiilor, trei noi farmacii vor fi deschise anul acesta, pe langa cele cinci care urmeaza sa fie renovate, iar depozitul central va fi modernizat si amenajat conform normelor Uniunii Europene, a mai declarat presedintele CA. Pentru realizarea acestor investitii, actionarii au hotarat recent in AGA majorarea capitalului social cu trei milioane lei, pana la suma de 4,38 milioane lei. Compania va scoate pe piata 30 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,1 lei, iar dreptul de preferinta pentru subscrierea de noi actiuni, in limita capitalului social detinut la data inregistrarii de catre actionarii societatii, a fost stabilit la 90 de zile.In momentul de fata, structura actionariatului este formata din ADD Pharmaceuticals. Ltd Cipru cu o pondere de 65% si actionari persoane fizice si juridice - 34,5%. Societatea este cotata la bursa pe piata XMBS, inregistrand marti un pret de referinta de 2,35 RON, ceea ce presupune o capitalizare bursiera de 32,4 milioane lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.