Conservatorii au obtinut ieri sprijinul UDMR pentru doua din initiativele lor legislative, referitoare la neimpozitarea profitului reinvestit si la situatia chiriasilor din casele nationalizate. Cu o zi inainte si PRM si-a declarat sustinerea in Parl
Conservatorii au obtinut ieri sprijinul UDMR pentru doua din initiativele lor legislative, referitoare la neimpozitarea profitului reinvestit si la situatia chiriasilor din casele nationalizate. Cu o zi inainte si PRM si-a declarat sustinerea in Parlament pentru toate cele patru proiecte ale conservatorilor.


UDMR va sustine doua dintre proiectele legislative ale PC, pe cel privind neimpozitarea profitului reinvestit si pe cel privind sustinerea chiriasilor din casele nationalizate, dupa cum a declarat ieri liderul Uniunii, Marko Bela, dupa intalnirea cu conservatorii. In privinta celorlalte doua initiative legislative pe care conservatorii vor sa le promoveze ca legi, si anume infiintarea fondului de solidaritate cu pensionarii si reducerea TVA la produsele alimentare de baza, Marko Bela a spus ca UDMR le va analiza, neputand sa dea inca un raspuns afirmativ.


SURPRINS. Presedintele PC, Dan Voiculescu, s-a declarat surprins ca parlamentarii UDMR nu au confirmat ca vor vota saptamana viitoare in regim de urgenta cele doua proiecte prioritare pentru conservatori. "Surprinderea mea este legata de continutul problemelor, nu erau proiecte pentru conservatori, ci vizau populatia Romaniei", a declarat Voiculescu. El a anuntat ca PC va continua intalnirile cu celelalte partide parlamentare pe tema sustinerii celor patru proiecte legislative referitoare la prelungirea contractelor de inchiriere pentru chiriasii pensionari din casele nationalizate, la fondul de solidaritate pentru pensionari, la neimpozitarea profitului reinvestit si la reducerea TVA la produsele alimentare de baza. Astazi, liderul PC se va intalni cu premierul Tariceanu si, probabil, si cu presedintele PSD, Mircea Geoana.


CETATENIE. Deputatii PC au depus ieri la Parlament un proiect de lege pentru modificarea Legii cetateniei prin care Comisia pentru constatarea conditiilor de acordare a cetateniei romane urmeaza, sa fie formata din noua magistrati, si nu din cinci, asa cum este acum. O alta modificare presupune ca perioada dintre depunerea cererii de acordare a cetateniei romane si momentul publicarii acesteia in Monitorul Oficial sa fie de maximum sase luni, iar examinarea cererii de catre comisie sa se faca numai dupa trecerea a 30 de zile de la data publicarii acesteia, dar nu mai mult de un an. Dupa examinarea cererii, comisia, in termen de un an, va intocmi un raport pe care il va inainta impreuna cu cererea de acordare a cetateniei ministrului Justitiei. In alta ordine de idei, conservatorii au criticat ieri Ministerul Finantelor, pentru ca a depasit termenul in care trebuia sa elaboreze normele metodologice ale legii prin care se acorda despagubiri romanilor care au depus bani la CEC pentru achizitionarea de autoturisme Dacia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.