Titus Corlatean, secretarul general al PSD, a declarat pentru „Gardianul“ ca o colaborare cu democratii nu e imposibila daca acestia „vor inceta sa mai fie fete mari“ si vor accepta negocieri transparente. Pe de alta parte, i
Titus Corlatean, secretarul general al PSD, a declarat pentru „Gardianul“ ca o colaborare cu democratii nu e imposibila daca acestia „vor inceta sa mai fie fete mari“ si vor accepta negocieri transparente. Pe de alta parte, in reuniunea de ieri a PD-PLD liderii celor doua formatiuni prietene au hotarat sa voteze la unison motiunea PSD. Decizia poate fi interpretata si ca o incurajare a vocilor din PSD care s-au declarat favorabile demararii negocierilor cu democratii, cu conditia ca acestia sa voteze motiunea. Daca relatia PD cu liberal-democratii este oficializata, o aventura cu PSD nu este nici ea exclusa. Insa pentru aceasta ar trebui ca Geoana sa se descotoroseasca de cei care, precum Ion Iliescu, se opun si motiunii, si colaborarii cu PD. De altfel, aceasta este si conditia pusa de democratii lui Boc inainte de a ceda avansurilor facute de PSD.

Titus Corlatean, secretarul general al PSD, a declarat pentru „Gardianul“ ca o colaborare cu democratii nu e imposibila daca acestia „vor inceta sa mai fie fete mari“ si vor accepta negocieri transparente. Corlatean a mai precizat ca o colaborare cu un part id de dreapta nu este imposibila pentru social-democrati, acestia dorindu-si, dupa cum declarase si Mircea Geoana, clonarea experientei germane, in care social-democratii si crestin-democratii guverneaza impreuna.

Pe de alta parte, liderii PD si ai PLD au stabilit ieri, in cadrul unei reuniuni ce a avut loc la sediul democratilor, ca vor sprijini initiativa PSD de daramare a Guvernului Tariceanu. „Categoric vom vota pentru motiune, pentru ca acest Guvern, politic, nu are sustinere decat pe compromisuri netransparente, intelegeri punctuale si profesional se vede deja ca este slab“, a precizat Theodor Stolojan. Liderul PLD astepta cu nerabdare depunerea motiunii, care este programata pentru inceputul saptamanii viitoare. Stolojan s-a aratat nelinistit de posibilitatea ca PSD sa se razgandeasca, avertizandu-i pe social-democrati ca nedepunerea motiunii ar echivala, pentru aceasta formatiune, cu pierderea putinei credibilitati care i-a mai ramas. In acelasi timp, PD si PLD s-au asigurat de afectiunea lor reciproca, secretarul general al democratilor, Vasile Blaga, afirmand ca formatiunea sa va colabora intr-un mod cat mai intim cu liberal-democratii si pentru europarlamentare, cele doua partide nefiind rivale, ci „prietene“. Blaga si-a amintit cu o umbra de nostalgie de vremurile semnarii Aliantei DA. „Sa nu uitam ca noi cu ei am facut si Alianta PNL-PD, pentru ca ei conduceau PNL-ul atunci“, a mai spus Vasile Blaga. La intalnire au participat presedintele PD, Emil Boc, secretarul general Vasile Blaga, presedintele PLD Theodor Stolojan si presedintele executiv al liberal-democratilor, Gheorghe Flutur.

Un 'menage a trois>>?


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.