Dupa tumultoasa etapa de campionat din week-end-ul trecut, toate gandurile microbistilor se indreapta acum catre echipa nationala, care va sustine doua partide in deplasare, sambata, de la ora 19.00, cu Belarus si patru zile mai tarziu, miercuri, un
Dupa tumultoasa etapa de campionat din week-end-ul trecut, toate gandurile microbistilor se indreapta acum catre echipa nationala, care va sustine doua partide in deplasare, sambata, de la ora 19.00, cu Belarus si patru zile mai tarziu, miercuri, un amical cu Germania. Desi exista o mare diferenta de valoare intre adversarele "tricolorilor", meciul de la Minsk este cel mai important, deoarece conteaza pentru campania de calificare la Campionatul European de anul viitor, din Austria si Elvetia. Pentru cele doua jocuri, selectionerul Victor Piturca se bazeaza pe un lot de 22 de fotbalisti, din care lipsesc accidentatii de ultim moment Alin Stoica si Costin Lazar, acestia adaugandu-se mai vechilor indisponibili Radoi, Contra si Rosu. Iata lotul care s-a reunit ieri, la pranz, la Centrul de pregatire de la Mogosoaia: Bogdan Lobont (Dinamo), Danut Coman (Rapid) - portari; Petre Marin (Steaua), Dan Matei (Gloria Bistrita), Gabriel Tamas (AJ Auxerre), Dorin Goian (Steaua), Cristian Chivu (Inter Milano), Marius Constantin (Rapid), Razvan Rat (Sahtior Donetk), Stefan Radu (Dinamo) - fundasi; Florentin Petre (TSKA Sofia), Banel Nicolita (Steaua), Paul Codrea (AC Siena), Nicolae Dica (Steaua), Ovidiu Petre (Steaua), Dorinel Munteanu (SC Vaslui), Eugen Trica (CFR Cluj), Adrian Cristea (Dinamo) - mijlocasi; Adrian Mutu (Fiorentina), Gigel Bucur (Poli Stiinta Timisoara), Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Sergiu Radu (VfL Wolfsburg) - atacanti. De mentionat ca au fost si doi absenti, Marica si Mutu, care urmau sa soseasca in Romania in cursul serii.

Piturca: "Meci important, dar nu decisiv!"
Antrenorul Victor Piturca, a declarat ieri ca meciul cu nationala Belarusului este unul important, dar nu decisiv pentru calificarea la turneul final al CE 2008. "Este primul joc oficial din aceasta toamna, un meci despre care nu trebuie sa mai spun cat este de important. Avem nevoie de cele trei puncte si sper sa le obtinem. O victorie cu Belarusul ne-ar apropia de calificare, dar o vom obtine doar daca vom castiga urmatoarele trei meciuri. Daca nu, va trebui sa jucam calificarea in ultimul meci, ceea ce nu ne dorim. Vrem sa fim calificati pana la ultima partida", a declarat Victor Piturca. Selectionerul s-a referit si la adversarul de sambata, opinand ca schimbarile din echipa Belarusului pot fi benefice pentru "tricolori". "Stiu ca adversarul a schimbat antrenorul si sunt cativa jucatori noi. Asta poate fi un avantaj pentru noi, dar si un dezavantaj, pentru ca sunt fotbalisti pe care nu ii cunoastem foarte bine. E bine totusi ca au disparut jucatori cu experienta, care erau mai buni decat acestia noi", a spus Piti, care considera ca Romania poate repeta jocul bun de la Bucuresti, cand s-a impus cu scorul de 3-1: "Noi avem experienta cu ei, de cand am jucat aici, la Bucuresti. Am condus cu 2-0 din startul meciului, dar pe urma am avut un meci greu, pentru ca Belarusul joaca fotbal, e o echipa puternica. Eu insa am incredere ca vom obtine victoria". "Tricolorii" vor sustine cate un antrenament pe zi, pana joi, cand este programata plecarea in Belarus, prima sedinta de pregatire desfasurandu-se ieri seara.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.