Traian Basescu si Partidul Democrat continua sa conduca in preferintele electoratului, iar PNG se pare ca a devenit o formatiune politica de luata in seama, cel putin prin prisma procentelor cu care este cotata - dupa cum releva un sondaj IMAS dat pu
Traian Basescu si Partidul Democrat continua sa conduca in preferintele electoratului, iar PNG se pare ca a devenit o formatiune politica de luata in seama, cel putin prin prisma procentelor cu care este cotata - dupa cum releva un sondaj IMAS dat publicitatii marti si realizat in luna august.

Astfel, cu cele 42 de procente pe care le-ar primi daca duminica viitoare ar fi alegeri pentru Parlament, PD ar putea forma de unul singur guvernul, deoarece dupa redistribuire ar obtine peste 50 la suta din fotoliile parlamentare. De remarcat ca fata de barometrul IMAS pentru luna iulie, PD a pierdut un procent. La mare distanta, pe locul al doilea, se situeaza PSD-ul, cu 17 procente, la fel precum in precedentul sondaj.
A treia formatiune politica este, surprinzator, PNG si nu PNL, cu 13 procente, urmata de PNL, cu 12 procente. Din iunie si pana-n august, PNG a facut un salt de 6 procente, de la 7% cat era cotata la vremea respectiva. PNL a urcat si el de la 11, la 12 procente.
Urmeaza PRM, cu doar 5 la suta, in timp ce UDMR, cu 4 procente, nu ar mai trece pragul electoral. Cu 3 procente este cotat PLD, cu doua, PIN-ul si cu doar unul, in ciuda eforturilor mediatice ale lui Dan Voiculescu, Partidul sau Conservator.

La incredere in personalitatile politice, Traian Basescu conduce detasat, cu 54 la suta, si se afla pe o tendinta de crestere, de la 51 la suta in iulie si 49 la suta in mai.
Basescu este secondat de Gigi Becali, liderul PNG, cu 37% si el in crestere de la 34 la suta. Urmeaza Teodor Stolojan, cu 28 de procente incredere si Mircea Geoana , cu 20 la suta, la fel precum premierul Calin Popescu Tariceanu.

Punctajele mediocre obtinute de partidul de la guvernare PNL si de sustinatorul sau din umbra de pana acum, PSD, contrasteaza oarecum cu starea de spirit generala si cu aprecierile fata de guvern. Astfel, jumatate dintre romani (50%) considera ca lucrurile in Romania se indreapta intr-o directie gresita, in timp ce nu mai putin de 44% considera ca merg intr-o directie buna, iar 6 % nu stiu sau nu se pronunta. Potrivit IMAS, 65% dintre alegatori considera ca tara este condusa la fel ca inainte sau mai bine, si doar 27% cred ca Romania este condusa mai rau de actualul guvern.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.