Si in acest sfarsit de saptamana, pe soselele Romaniei a avut loc un adevarat carnagiu. Zeci de morti, raniti si masini distruse s-au semnalat in aproape toate judetele tarii. Cauzele raman aceleasi: neatentia, viteza excesiva, oboseala, consumul de
Si in acest sfarsit de saptamana, pe soselele Romaniei a avut loc un adevarat carnagiu. Zeci de morti, raniti si masini distruse s-au semnalat in aproape toate judetele tarii. Cauzele raman aceleasi: neatentia, viteza excesiva, oboseala, consumul de alcool, defectiunile tehnice si nu in ultimul rand starea dezastruoasa a drumurilor romanesti.

Trei turisti straini decedati la Giurgiu
Doi turisti slovaci si un polonez au murit, ieri noapte, dupa ce autocarul, inmatriculat in Polonia, in care se aflau s-a rasturnat intr-un sant, in apropiere de orasul Giurgiu. Politistii au stabilit ca soferul a condus fara oprire 1.600 de kilometri si ca a adormit la volan.

Duminica noapte, la intrare in comuna Remus, judetul Giurgiu, in jurul orei 0.30, soferul polonez al unui autocar a adormit la volan, iar masina s-a rasturnat pe o parte. A parcurs asa peste 50 de metri, aruncand peste pasageri cioburi si pamant. In urma accidentului, soferul, in varsta de 39 de ani, a fost aruncat pe geam fiind strivit intre autocar si pamant. O familie slovaca, sot si sotie, ambii pana in 30 de ani, care dormeau in momentul producerii accidentului la mijlocul autocarului, a murit pe loc. O femeie, ranita grav, avand ambele picioare fracturate, a fost trimisa la Bucuresti, alaturi de alte opt persoane, ranite usor. Din primele cercetari efectuate de politistii giurgiuveni a reiesit ca autocarul cu numarul KNT 6H88, avand la bord 33 de pasageri, a plecat din Polonia sambata dimineata, la ora 5.00, avand ca destinatie Bulgaria. „Impreuna cu reprezentantii Autoritatii Rutiere Romane am stabilit ca autocarul a facut o singura oprire, la Cluj, de unde au cumparat rovigneta, si apoi a condus fara oprire pana la Remus unde a fost accidentul. Astfel, cu toate ca erau doi soferi pe autocar, peste 1.600 de kilometri i-a efectuat cel tanar, care a si murit. A mers fara oprire. Dupa urmele autocarului am constatat ca soferul a mers in sant 150 de metri. Atunci, probabil s-a trezit din somn si, speriat, a tras de volan stanga, rasturnandu-l. Apoi a mers taras pe pamant 50 de metri“, a declarat pentru „Gardianul“ comisarul sef Marian Popescu, din cadrul Serviciului Politiei Rutiere al IPJ Giurgiu. „A fost informat si consulatul de la Bucuresti, care urmeaza sa trimita la Giurgiu un translator pentru a putea audia toti pasagerii din autocar pentru a putea stabili cu exactitate ce s-a intamplat“, a mai declarat comisarul-sef Marian Popescu. Ceilalti pasageri au fost urcati intr-un microbuz si cazati la un motel din orasul Giurgiu. Ieri dimineata, firma care ii transporta a trimis din Bulgaria un autocar care sa imbarce pasagerii.

Iasiul a ramas fara ambulanta SMURD
Serviciul Mobil de Urgente, Reanimare si Descarcerare (SMURD) Iasi a ramas din nou fara ambulanta speciala din dotare, din cauza unui accident de circulatie. Duminica, echipajul SMURD Iasi a intervenit in satul Potangeni, unde doua persoane suferisera o intoxicatie cu bioxid de carbon. In timpul acestei interventii, o Dacia Solenza apartinand unei firme de paza a lovit in plin ambulanta SMURD care era parcata in fata casei unde avusese loc incidentul. Dr. Diana Cimpoesu, coordonatorul UPU-SMURD Iasi, a precizat ca, in momentul impactului, nicio persoana nu se afla in ambulanta, dar atat ambulanta, cat si autovehiculul de descarcerare au fost grav avariate. Ieseanul Cristinel Petre, de 24 de ani, aflat la volanul unei Dacii Solenza, nu a adaptat viteza intr-o curba si a lovit cele doua masini SMURD. La testarea alcoolscopica, s-a stabilit ca soferul era sub influenta bauturilor alcoolice si avea o alcoolemie de 0,26 la mie in aerul expirat. Accidentul s-a soldat cu doi raniti, ocupanti ai Daciei Solenza, fiind vorba de agenti din cadrul unei firme de paza. Cei doi raniti, dar si cei doi intoxicati au ajuns la spital la Iasi cu o alta ambulanta. Ambulanta avariata acum abia fusese cumparata cu 6 miliarde de lei vechi, in decembrie 2006, de Consiliul Local Iasi.

Politist doljean, lovit de un scuter, in coma
Un politist doljean se zbate intre viata si moarte dupa ce un tanar a intrat in plin in el cu scuterul. Acesta a fost internat la Sectia de Urgenta a Spitalului Judetean Craiova, in stare de coma de gradul I, la scurt timp dupa ce tanarul de 16 ani l-a accidentat cu scuterul in localitatea Filiasi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.