Autoritatile australiene au luat masuri de securitate fara precedent cu ocazia summitului de Cooperare Economica Asia-Pacific (APEC), care se desfasoara la Sydney, in perioada 2-9 septembrie. 3.500 de politisti si 1.500 de membri ai trupelor speciale
Autoritatile australiene au luat masuri de securitate fara precedent cu ocazia summitului de Cooperare Economica Asia-Pacific (APEC), care se desfasoara la Sydney, in perioada 2-9 septembrie. 3.500 de politisti si 1.500 de membri ai trupelor speciale vor asigura securitatea celor 21 de lideri mondiali care participa la reuniune. In pofida acestor masuri, activistii Greenpeace si-au facut simtita prezenta chiar de la debutul summitului.


12 ecologisti au fost arestati in urma protestelor la adresa SUA si Australia care se opun acordului de la Kyoto privind reducerea emisiei gazelor de sera. Presedintele american George W. Bush va sosi astazi in capitala australiana, dar nu va ramane pe intreaga perioada a summitului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.