Unul dintre sponsorii campaniei prezidentiale a lui Hillary Clinton este "fericitul" posesor al unui dosar penal si al unui loc intr-o inchisoare americana, dezvaluie presa de peste Ocean.

Norman Yuan Yuen Hsu, fost membru in consiliul de
Unul dintre sponsorii campaniei prezidentiale a lui Hillary Clinton este "fericitul" posesor al unui dosar penal si al unui loc intr-o inchisoare americana, dezvaluie presa de peste Ocean.

Norman Yuan Yuen Hsu, fost membru in consiliul de administratie al unei universitati din New York, a fost introdus in mediul academic american de catre Bernard Schwartz, vicepresedinte al aceleiasi universitati (New School) si proprietar al Loral Corporation, companie care a activat in domeniul industriei de aparare si aerospatiale din SUA.


UN PERSONAJ CIUDAT. Schwartz este cunoscut in anumite cercuri din Statele Unite nu numai pentru rolul de donator de vaza al fostului presedinte Bill Clinton, cat si ca omul care a vandut, in anii 90, tehnologie militara Chinei, violand reglementarile internationale privind traficul de arme. De altfel, in ianuarie 2002, compania Loral Space and Communications Corp. a fost acuzata ca a violat legea care reglementeaza controlul exporturilor si a fost obligata la plata unei amenzi usturatoare - 14 milioane de dolari. Cand Schwartz a implinit 71 de ani, Bill Clinton, presedintele SUA din acea vreme, i-a oferit o cina festiva la Casa Alba.


In noiembrie 2006, Schwartz si Hsu au oferit un banchet in cinstea lui Hillary Clinton si a intentiei sale generoase de a oferi un milion de dolari colegiului New School din New York. Apoi Hsu, care a facut avere din industria de confectii, i-a oferit lui Hillary un milion de dolari pentru campania prezidentiala. Personajul a devenit controversat la inceputul anilor 90, cand a fost acuzat de frauda. Povestea a fost scoasa la lumina de cotidianul Los Angeles Times.


Articolul din LA Times a maniat-o pe doamna Clinton, care s-a declarat imediat dispusa sa-i returneze banii lui Hsu. Anuntul a fost facut intr-un orasel din New Hampshire, unde sotii Clinton au participat la un targ traditional de provincie. Bill si Hill s-au delectat cu mere caramelizate si s-au infruptat cu dovleci copti. In timp ce sotia sa discuta despre politica actuala, Bill le-a explicat unor potentiali alegatori prin ce procedeu stiintific pot fi obtinuti strugurii gigant sau cum se cresc oile in Arkansas.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.