Romanii au inceput sa prefere vacantele la tara in locul celor din tari exotice, la hoteluri de patru stele. Si astfel, frumoasa noastra tara a inceput sa devina o destinatie atractiva de vacanta chiar si pentru romani. Potrivit estimarilor Asociatie
Romanii au inceput sa prefere vacantele la tara in locul celor din tari exotice, la hoteluri de patru stele. Si astfel, frumoasa noastra tara a inceput sa devina o destinatie atractiva de vacanta chiar si pentru romani. Potrivit estimarilor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, in acest sezon estival, si-au petrecut concediile in tara aproximativ 2,2 milioane de romani. Dintre ei, aproximativ 900.000 au preferat zonele de munte sau destinatiile traditionale. Cele mai cautate destinatii au fost Valea Prahovei, Poiana Brasov, Bran, statiunea Paltinis, nordul Moldovei si Maramuresul. Peste un milion doua sute de turisti romani au ales statiunile de la malul marii. In numai trei luni, s-au inregistrat cu 30% mai multi turisti la mare decat in 2006, motiv pentru care acest sezon este considerat ca perioada de relansare a turismului litoral.
In topul preferintelor romanilor, pe primul loc s-a situat statiunea Mamaia, urmata de Eforie Nord, Saturn si Costinesti. Operatorii de pe litoral sustin ca la succesul din acest an a contribuit si faptul ca preturile la cazare au ramas neschimbate fata de sezonul anterior. Astfel, in intervalul 15 iunie-15 septembrie, un sejur de sapte zile la un hotel de trei stele, in regim de pensiune completa costa intre 200 si 460 de euro.
Pentru ca romanii solicita in continuare vacante pe malul marii, operatorii de turism vor prelungi sezonul si vor tine hotelurile deschise pana la inceputul lunii octombrie. Dar nu toata lumea a avut bani de un concediu, fie el si in tara. Astfel, trei sferturi dintre romani au ales sa isi petreaca vara la serviciu, din cauza lipsei banilor. Cei care s-au bucurat totusi de cateva zile libere, au preferat sa le petreaca pe litoralul romanesc.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.