Habitat for Humanity desfasoara in municipiul Radauti din judetul Suceava proiectul Euro2007 Habitat Build, considerat a fi cel mai mare eveniment de voluntariat din Europa. Incepand de ieri si pana vineri, 7 septembrie, 650 de voluntari vor construi
Habitat for Humanity desfasoara in municipiul Radauti din judetul Suceava proiectul Euro2007 Habitat Build, considerat a fi cel mai mare eveniment de voluntariat din Europa. Incepand de ieri si pana vineri, 7 septembrie, 650 de voluntari vor construi, in Radauti, 27 de case pentru tot atatea familii nevoiase, locuintele urmand a fi inaugurate pe data de 7 septembrie. Familiile care vor beneficia de aceste case din Radauti au fost alese in mod transparent si nediscriminatoriu de catre comitetul de selectie al Habitat for Humanity, pe baza a trei criterii: nevoia de locuinta, existenta unui venit, chiar si a unuia foarte modest, si dorinta de a munci (pana la 1.500 de ore) la propria locuinta si la cele ale altor familii care au nevoie de ajutor pentru a locui in conditii decente. Potrivit Mariei Cinar, director Imagine, Dezvoltare si Resurse Habitat for Humanity "casele construite nu sunt daruite, ci se transfera in proprietatea familiilor nevoiase printr-un imprumut ipotecar". Costul construirii locuintelor se ramburseaza in 20 de ani, fara nici un fel de profit sau dobanda. Rata lunara pentru o locuinta Habitat se ridica la suma de 65 de euro. Aceste rate lunare sunt de 2 pana la 4 ori mai mici decat chiria pentru o locuinta similara, pe piata imobiliara.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.