PULSUL MEDICINEI
Se inmultesc spaimele femeilor carora medicii ginecologi le spun ca au ovare polichistice. Cele care au ovarele mai mari din cauza prezentei acestor chisturi, mai ales pe lungime, nu trebuie sa le fie atat de frica, pentru ca ex
PULSUL MEDICINEI
Se inmultesc spaimele femeilor carora medicii ginecologi le spun ca au ovare polichistice. Cele care au ovarele mai mari din cauza prezentei acestor chisturi, mai ales pe lungime, nu trebuie sa le fie atat de frica, pentru ca exista tratamente.

Sef de lucrari dr. Anca Simionescu, medic primar ginecolog la Maternitatea Filantropia, explica boala ovarelor micropolichistice a carei cauza nu este inca descoperita de stiinta. Ovarele de marimea unei migdale, adica in jur de 3 cm, sunt prevazute cu 4-6 folicul, dintre care unul se desprinde lunar si poate crea impreuna cu spermatozoidul viitorul fat.

Cand exista boala ovarelor polichistice, exista mai multi foliculi care maresc organul, aceste chisturi fiind in interiorul ovarului. Diagnosticul de ovare polichistice se pune in urma unor ecografii, combinandu-se ecografia cu sonda vaginala cu ecografia abdominala. Dar pentru precizarea diagnosticului sunt necesare si analize de hormoni.

Necazurile date de aceasta boala sunt neregularitatea si rarirea ciclurilor menstruale, dificultatea de a ramane gravida si de a tine sarcina, o pilozitate exagerata, acnee si obezitate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.