Incertitudinea si "veselia generala" care domneste printre membrii CNSAS a lasat si lasa, acum mai mult decat oricand, impresia unei confruntari care ia proportii, pe masura ce se apropie data alegerii Patriarhului. Oricat s-ar da impresia ca toata
Incertitudinea si "veselia generala" care domneste printre membrii CNSAS a lasat si lasa, acum mai mult decat oricand, impresia unei confruntari care ia proportii, pe masura ce se apropie data alegerii Patriarhului. Oricat s-ar da impresia ca toata lumea e fericita si cu lacrimi pe obraz, membrii CNSAS n-au cazut intotdeauna de acord, nici macar atunci cand a venit vorba sa-si aleaga presedintele. Se dau adevarate lupte de gherila. Tabara lui Dinescu protesteaza pe scarile din fata institutiei, cealalta prin birouri si tot asa... Motivul invocat pentru a ascunde, in fapt, lupta de gherila dintre membrii conducerii acestei institutii este lipsa de fiecare data a unui cvorum convenit mai presus de lege, cu alte cuvinte, ne intalnim ca sa nu ne adunam si prin urmare, sa hotaram... nimic. Aduceti-va, deci, aminte de lupta pentru sefia CNSAS, de declaratiile naucitoare, de situatiile in care putin a lipsit sa nu se ia si la bataie. Pai, daca ei intre ei nu se inteleg si isi arunca vorbe grele, atunci ce pretentie sa mai avem intr-o decizie justa si nepartinitoare? Prin 2003 se ajunsese pana acolo incat membrii Colegiului CNSAS se impartisera din nou in doua tabere, care se dadeau in judecata una pe cealata si se acuzau reciproc de fraude, absente de la sedinte, blocarea activitatii institutiei si lipsa de barbatie. S-a ajuns si la blocarea salariilor. Se spune ca (doar se spune si nu o luati litera de lege) ca, odata intrat in Consiliu, te lepezi de orice indatoriri si inchinaciuni fata de partidul care te-a trimis acolo. Mai grav este faptul ca de buna dispozitie a membrilor CNSAS, adica daca au chef sau nu de cvorum, depinde soarta unui om si faptul ca "cvorumul" e pe banii nostri, ai contribuabililor. Adica, noi ii platim ca sa se adune. Si... ii platim bine. Domnilor, nu transformati CNSAS-ul intr-o curte de jurati, ca nu e! Nici pe departe. Mai bine... inchideti "pravalia"!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.