La cea de-a treia Adunare Ecumenica Europeana, care are loc la Sibiu intre 4 si 9 septembrie, participa peste 2.500 de delegati ai tuturor bisericilor crestine. Evenimentul este organizat pentru prima data intr-o tara majoritar ortodoxa,
  La cea de-a treia Adunare Ecumenica Europeana, care are loc la Sibiu intre 4 si 9 septembrie, participa peste 2.500 de delegati ai tuturor bisericilor crestine. Evenimentul este organizat pentru prima data intr-o tara majoritar ortodoxa, dupa ce prima astfel de adunare a avut loc la Basel, Elvetia (1989), si la Graz, Austria (1997). Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, intr-o predica rostita ieri la Catedrala Mitropolitana din Sibiu, a spus: "Evenimentul are o mare importanta, e un moment istoric pentru bisericile de azi din Europa, pentru bisericile crestine". Sanctitatea Sa a chemat totodata la unitate crestina. Pentru participarea la un astfel de moment important al vietii bisericii, Jurnalul National il declara pe SS Bartolomeu I, singurul patriarh prezent la adunare, "Omul zilei".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.