Infiintata in 1983, in Berkley, California, NOFX este de 15 ani incoace cea mai importanta trupa independenta de punk-rock din lume. Are peste zece milioane de discuri, si tot atatea bilete, vandute la concertele sustinute in prestigioasa cariera.
Infiintata in 1983, in Berkley, California, NOFX este de 15 ani incoace cea mai importanta trupa independenta de punk-rock din lume. Are peste zece milioane de discuri, si tot atatea bilete, vandute la concertele sustinute in prestigioasa cariera.       Dragostea si pasiunea pentru punk au stat la baza formarii acestei trupe, iar in 1983 a avut loc prima repetitie care, dupa spusele celor in cauza, "a sunat oribil". Pe atunci ei cantau coveruri dupa Minor Threat, Black Flag sau Misfits, iar in componenta erau Fat Mike (bas si voce), Eric Sandin (tobe) si Eric Melvin (chitara). Titulatura NOFX a fost gasita de Melvin, care la acea vreme era fascinat de o trupa din Boston, care se numea NEGATIVE FX. In 1992, grupul se completeaza cu Aaron "El Hefe" (chitara, trompeta).       ATITUDINE. Primele albume au fost "Liberal Animation" (1988), "S&M Airlines" (1989) si "Ribbed" (1990), toate produse de Brett Gurewitz, chitaristul de la Bad Religion. In 1990, Fat Mike impreuna cu sotia sa, Erin, au infiintat una dintre cele mai de succes case de discuri punk din lume, Fat Wreck Chords. In acea perioada, Fat Mike a deschis in San Francisco Motor Studios, devenit cel mai faimos studio punk-rock din lume. In 2003, tot el a infiintat doua importante organizatii ale muzicienilor punk din Statele Unite, intitulate "Rock Against Bush" si "Punk Voter". Prin intermediul lor au fost initiate actiuni de protest impotriva politicii presedintelui Bush, a razboiului din Irak, scopul final fiind de a-i convinge pe tinerii americani sa voteze impotriva regimului actual.       60 RON. Concertul de la Bucuresti va avea loc la 11 septembrie, la Amfiteatrul Eminescu, in deschidere fiind E.M.I.L, CTC, OCS si Pistol cu capse. Biletele costa doar 60 de lei si sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta, la Base si in Club Fire.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.