Exista anumite "linii rosii" in relatiile Rusiei cu Occidentul, asupra carora Moscova nu va negocia, a subliniat ministrul de Externe Serghei Lavrov, la prezentarea raportului anual al Ministerului in fata Institutului de Relatii Internationale de la
Exista anumite "linii rosii" in relatiile Rusiei cu Occidentul, asupra carora Moscova nu va negocia, a subliniat ministrul de Externe Serghei Lavrov, la prezentarea raportului anual al Ministerului in fata Institutului de Relatii Internationale de la Moscova. Drept "linii rosii", cu alte cuvinte subiecte care afecteaza interesele nationale ale Rusiei, au fost citate "desfasurarea cele de-a treia pozitii a sistemului ABM in Europa" (radarele din Cehia si bateriile de rachete din Polonia - n.r), statutul Kosovo, extinderea NATO si a Tratatului Fortelor Conventionale in Europa. "In aceste probleme nu putem ramane fara reactie si trebuie sa ne sustinem pozitia pana la capat. Partenerii nostri trebuie sa inteleaga ca nu suntem la targul de vite", a subliniat ministrul de Externe. In general, "liniile rosii" ale Moscovei erau cunoscute, dar includerea pe lista a sistemului antiracheta a reaprins disputa dintre Washington si Moscova, asupra unui subiect pe care Statele Unite au declarat ca il negociaza inca - amplasarea componentelor Scutului antiracheta in Polonia si Republica Ceha. (Tudor Lavric)


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.