Pe langa starea insalubra a salilor de clasa cu care sunt asteptati mii de elevi din judetele Transilvaniei, multi dintre ei vor face in continuare drumul pana la scoala pe jos.
Mai multe sate izolate din judetul Cluj nu vor avea cu ce transport
Pe langa starea insalubra a salilor de clasa cu care sunt asteptati mii de elevi din judetele Transilvaniei, multi dintre ei vor face in continuare drumul pana la scoala pe jos.
Mai multe sate izolate din judetul Cluj nu vor avea cu ce transporta la scoala copiii pana cel mai devreme la mijlocul lunii octombrie, deoarece licitatia a fost amanata de trei ori. Potrivit purtatorului de cuvant Anca Radu, in bugetul Inspectoratului scolar Judetean Cluj exista deja finantare pentru 26 de microbuze, insa banii nu au putut fi investiti din pricina contestarii repetate a licitatiei. Pe langa aceste microbuze, mai exista alte 14 cereri inregistrate care vor fi discutate cu Consiliul Judetean. Pana atunci, a conchis purtatorul de cuvant "fiecare circula cu ce are".
In Bistrita Nasaud s-a dorit comasarea a sapte scoli izolate, prin arondarea acestora la institutii de invatamant mai bine dotate si cu cadre didactice superior pregatite, masura nu poate fi pusa in aplicare in aceasta toamna din lipsa microbuzelor. Potrivit inspectorului scolar general adjunct Horatiu Catalano pentru circa 100 de elevi din mediul rural, judetul urmeaza sa primeasca 24 de microbuze finantate de la Guvern. Copiii vor continua, insa, sa invete in catunele de bastina deoarece nici unul dintre participantii la licitatia de achizitionare a microbuzelor organizata de ISJ Satu Mare nu s-a calificat, iar licitatia a fost amanata pentru un termen nestabilit inca.
In Petrosani, judetul Hunedoara, elevii din trei cartiere nu au microbuze cu care sa ajunga la scoala.
Pentru elevii de clasele I-IV din cartierul Sasa - Petrosani Primaria va inchiria un microbuz, pana in luna decembrie, cand va fi primit autovehiculul cumparat din banii de la Guvern. In schimb, elevii din cartierele Bosnea sau Dalja Mare nu au nici macar promisiuni in acest sens. Familiile micutilor sunt prea sarace pentru a-si permite un mijloc de transport, astfel ca elevii vor merge si in acest an tot pe jos pana la scoala, pe un drum desfundat.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.