Doua investitii pe care Consiliul Judetean Timis le deruleaza la Muzeul Banatului din Timisoara si la Muzeul Satului Banatean sunt blocate din vina proiectantilor sau a Guvernului.
Investitia de la Muzeul Banatului asteapta de mai multe luni, p
Doua investitii pe care Consiliul Judetean Timis le deruleaza la Muzeul Banatului din Timisoara si la Muzeul Satului Banatean sunt blocate din vina proiectantilor sau a Guvernului.
Investitia de la Muzeul Banatului asteapta de mai multe luni, pe motiv ca proiectantul nu isi face treaba. Acesta a intarziat prezentarea unor solutii tehnice necesare pentru consolidarea si reabilitarea celei mai vechi cladiri din oras, Castelul Huniazilor, in incinta caruia se afla Muzeul Banatului. "Sunt foarte nemultumit de cum merg lucrarile, pentru ca avem banii, avem constructorul, dar nu avem solutiile tehnice pentru proiectare, asa ca investitia sta", a declarat ieri presedintele CJ Timis, Constantin Ostaficiuc. Institutia a prevazut un buget de doua milioane de lei, adica aproximativ 625.0000 de euro, pentru lucrarile de la Muzeul Banatului. Acestea au inceput de circa 11 luni, dar s-au oprit la inceputul verii, din cauza unor probleme sesizate la structura de rezistenta, probleme pe care arhitectii nu stiu cum sa le rezolve.
A doua investitie vizeaza Muzeul Satului Banatean, al carui teren de 16 ha a revenit, printr-o hotarare de guvern de acum patru ani, administratiei judetene. Potrivit lui Constantin Ostaficiuc, blocajul s-a produs din vina Directiei Silvice care nu a intocmit nici acum procesul-verbal de predare-primire a terenului. "Noi avem in proprietate intreaga suprafata, avem cladirile, insa lipseste doar semnatura Directiei Silvice Timis. Din acest motiv nu putem realiza ce ne-am propus. L-am trimis pe directorul muzeului, Andrei Milin, sa mearga in fiecare zi la usa lor, poate asa vor semna", a spus Ostaficiuc.
Investitiile preconizate pentru construirea unui pavilion administrativ, a unui spatiu expozitional si a doua turnuri gemene la intrarea in muzeul situat in Padurea Verde se ridica la peste 800.000 de euro.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.