Andrei Andreicut, episcopul de Alba, a declarat, ieri, dupa doua ore de audieri la CNSAS, ca toata perioada comunista a fost hartuit de Securitate si ca a avut mult de patimit, inaltul ierarh impartind jurnalistilor o carte din care a spus ca vor af
Andrei Andreicut, episcopul de Alba, a declarat, ieri, dupa doua ore de audieri la CNSAS, ca toata perioada comunista a fost hartuit de Securitate si ca a avut mult de patimit, inaltul ierarh impartind jurnalistilor o carte din care a spus ca vor afla despre el tot ce ii intereseaza. Episcopul a adaugat ca dupa audiere se simte mai liber. „Adevarul te face liber“, a adaugat Andreicut, aducand aminte de un indemn christic. Ierarhul a refuzat sa raspunda intrebarilor ziaristilor care voiau sa afle in ce au constat presiunile Securitatii asupra sa.

Informatii noi despre „Ionica“?
Citarea episcopului Andrei Andreicut pentru audieri la CNSAS vine ca urmare a aparitiei unor noi probe care atesta legaturile acestuia cu Securitatea, indicii descoperite de investigatorii institutiei in alte dosare, si nu in cele ale ierarhului, au declarat, ieri, surse din CNSAS. Presa a publicat anul trecut informatii potrivit carora Adreicut ar fi colaborat cu securitatea sub pseudonimul de „Ionica“.

Colegiul, acuzat de imixtiune
Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, IPS Bartolomeu, considera ca invitatia de a se prezenta, ieri, la audieri la Colegiul CNSAS poarta toate semnele unei inadmisibile imixtiuni in treburile interne ale unei institutii autonome.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.