Dezamagire. Dupa ce au trudit la saparea tunelelor, localnicii sunt revoltati ca au ajuns pe mana unui investitor misterios Complexul de tunele de la Valea Mare, judetul Dambovita, care a adapostit ani la rand vinurile cele mai alese din colectia lu
Dezamagire. Dupa ce au trudit la saparea tunelelor, localnicii sunt revoltati ca au ajuns pe mana unui investitor misterios Complexul de tunele de la Valea Mare, judetul Dambovita, care a adapostit ani la rand vinurile cele mai alese din colectia lui Ceausescu, risca sa dispara. Constructia, unica in judet, a fost realizata de zeci de muncitori, in majoritate localnici, care au trudit cinci ani. Dupa caderea comunismului, Hruba de Vinuri a intrat in declin: cladirile supraterane care alcatuiau complexul au disparut, una cate una, sub tarnacoapele cautatorilor de fier vechi. Ramase intacte, galeriile subterane, intinse pe sute de metri, inca mai pot fi salvate, sustin localnicii. Spre dezamagirea lor, insa, hruba a fost vanduta, la sfarsitul anului 2005, unui turc, contra unei sume derizorii: 365 milioane de lei vechi, bani cu care in municipiul Targoviste nu mai reusesti sa-ti cumperi nici macar o garsoniera de la periferie. Desi stapan peste hrubele fostului dictator, turcul nu s-a ingrijit deloc de soarta ineditei constructii, astfel ca, din 2005 pana in prezent, la hruba nu si-a facut aparitia nici macar un paznic. Localnicii ar vrea sa inchirieze in tunelele de aici spatii de depozitare pentru bauturi, legume si fructe, iar altii sunt chiar interesati sa deschida mici ciupercarii. "S-a muncit pe branci pentru saparea tunelelor si montarea instalatiilor de aerisire, dar nu a interesat pe nimeni. S-a ales praful", spune cu naduf un agricultor, dezamagit ca numeroasele solicitari pe care le-a facut autoritatilor au ramas fara raspuns.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.