HCM Constanta s-a calificat pentru a treia oara in grupele Ligii Campionilor la handbal masculin, echipa de la malul marii avand acum ca obiectiv depasirea in premiera a acestei faze a competitiei. Nu va fi insa deloc usor pentru ca grupa din care fa
HCM Constanta s-a calificat pentru a treia oara in grupele Ligii Campionilor la handbal masculin, echipa de la malul marii avand acum ca obiectiv depasirea in premiera a acestei faze a competitiei. Nu va fi insa deloc usor pentru ca grupa din care face parte echipa lui Lucian Rasnita este una "de foc".

HCM Constanta va face parte din grupa B a Ligii Campionilor alaturi de THW Kiel din Germania (detinatoarea trofeului), Montpellier (Franta) si Hammarby (Suedia). Daca despre echipa germana se spune ca este foarte greu, daca nu chiar imposibil de oprit, constantenii se concentreaza in special pe meciurile cu Montpellier si Hammarby, echipe pe care cred ca le pot invinge cel putin pe teren propriu.
Portarul HCM, Rudi Stanescu, crede ca grupa din acest sezon este mai puternica decat cea de anul trecut. "Avem parte de cea mai grea grupa din Liga Campionilor, mai grea decat cea de anul trecut. Cu toate acestea, noi avem o echipa foarte buna si important este sa fim in forma la ora meciurilor", a precizat Stanescu, completat de extrema stanga a echipei constantene si a nationalei Romaniei, Laurentiu Toma: "Noi vom demonstra ca suntem o echipa puternica si ca putem sa ne indeplinim obiectivele din acest sezon: castigarea Cupei Romaniei, a campionatului si sa ne calificam in optimile Ligii Campionilor".

Au trecut un obstacol usor
Pentru a ajunge in grupe, HCM a avut de depasit echipa belgiana KV Sasja, pe care a invins-o in ambele manse, cu 31-26 si 32-22. Pentru antrenorul Rasnita, meciurile cu campioana Belgiei nu au reprezentat decat un prilej de a omogeniza lotul pe care il are la dispozitie, o echipa cu multi jucatori noi proveniti din toate colturile Europei. "Sunt multumit. Au fost primele jocuri oficiale si jucatorii au incercat sa evolueze peste posibilitatile lor actuale. Suntem cotati cu sansa a patra in grupele Ligii Campionilor, dar sper sa jucam la un potential ridicat. Nu trebuie uitat ca HCM are in acest moment o fata noua in comparatie cu sezonul trecut. Au plecat unii jucatori, dar am si facut noua transferuri", a comentat tehnicianul. "Am imbinat experienta unor jucatori straini veniti in aceasta perioada cu tineretea unui Csepreghi sau Muresan. Va trebui sa ne omogenizam rapid pentru ca va fi un campionat puternic si fiecare echipa isi doreste titlul, existand acest miraj al Ligii Campionilor. HCM a castigat trei titluri in ultimii patru ani si modelul de organizare a echipei noastre a fost copiat de mai multe formatii", a incheiat Rasnita.



program

In Liga Campionilor participa 32 de echipe. Iata programul campioanei noastre in grupe:
30 septembrie: Hammarby - HCM Constanta
3/7 octombrie: HCM Constanta - Montpellier
11 octombrie: HCM Constanta - THW Kiel
10 noiembrie: Montpellier - HCM Constanta
14/18 noiembrie: HCM Constanta - Hammarby
22 noiembrie: THW Kiel - HCM Constanta

Ca si la fotbal, primele doua clasate merg mai departe in Liga Campionilor, locul 3 continua in Cupa EHF, iar locul 4 este eliminat din toate competitiile europene.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.