La campionatele mondiale de gimnastica de la Stuttgart, Romania va avea reprezentante in cinci din cele sase finale feminine. Gimnastele noastre vor evolua mai intai in intrecerea pe echipe de maine, unde s-au calificat de pe pozitia a treia, fiind i
La campionatele mondiale de gimnastica de la Stuttgart, Romania va avea reprezentante in cinci din cele sase finale feminine. Gimnastele noastre vor evolua mai intai in intrecerea pe echipe de maine, unde s-au calificat de pe pozitia a treia, fiind intrecute de chinezoaice si americance, dupa care vor intra in intrecerile individuale. Pentru titlul mondial absolut se vor lupta Steliana Nistor, care a obtinut cel mai mare punctaj din calificari, si Sandra Izbasa (foto), clasata a cincea. In intrecerile pe aparate, la barna, in ultimul act vor intra Catalina Ponor, care a acces de pe pozitia secunda, si Steliana Nistor (locul 5). Desi clasata in primele opt, Sandra Izbasa nu va evolua in finala de la barna pentru ca regulamentul competitiei permite ca fiecare tara sa fie reprezentata doar de cate doua sportive. Izbasa va intra insa in lupta pentru medalii de la sol, unde a avut al cincilea punctaj in calificari. Steliana Nistor, care la sol este a doua rezerva, va evolua in finala de la paralele, unde a acces cu al cincilea punctaj. Romania nu va fi reprezentata in finala de la sarituri, unde in calificari Nistor a fost pe locul 13, Ponor pe 15, iar Daniela Druncea pe 16.
Echipa masculina de gimnastica, fara Marian Dragulescu, care s-a accidentat in timpul unui antrenament, va evolua astazi in calificari. In locul lui Dragulescu va intra in competitie rezerva Cosmin Malita, dar pierderea celui mai valoros component ar putea costa Romania accesul in ultimul act la echipe.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.