"Mandatul primit de Mircea Geoana in sedinta Comitetului Executiv al PSD este, de fapt, o condamnare la moarte politica a liderului social-democrat", aceasta este parerea presedintelui UPSC, Ioan Talpes. Cel putin pana acum, de cand conduce o formati
"Mandatul primit de Mircea Geoana in sedinta Comitetului Executiv al PSD este, de fapt, o condamnare la moarte politica a liderului social-democrat", aceasta este parerea presedintelui UPSC, Ioan Talpes. Cel putin pana acum, de cand conduce o formatiune politica de sine statatoare, Talpes a reusit sa anticipeze, uneori pana la amanunt, evenimentele de pe scena politica romaneasca. Nu mai este necesar sa spunem ca experienta acumulata de-a lungul timpului ii confera liderului UPSC un mare avantaj: acela de a vedea dincolo de faptele care se intampla in vazul lumii. "Nu ma mira faptul ca aproape toti liderii social-democrati au votat pentru motiune si pentru Mircea Geoana premier. Ceea ce ma mira este naivitatea cu care liderul PSD priveste aceste mutari pe care le fac colegii domniei sale. Daca urmatoarele luni vor demonstra ca PSD s-a hazardat alegand varianta motiunii, Mircea Geoana va fi imediat indepartat de la conducerea PSD". Despre sacrificarea regelui pe tabla de sah vorbeste foarte multa lume, dar numai pe la colturi. Se pare ca dincolo de aparente, un grup din partid are cu totul alta viziune asupra problemelor. In ciuda aparentelor (armonie si unitate), in interior lucrurile se misca, si se misca foarte repede. "De fapt, PSD nu are nevoie de un premier, ci de un tap ispasitor. Iar Mircea Geoana ar fi cel mai potrivit pentru un astfel de rol", sustine presedintele UPSC. Ar fi interesant de stiut daca liderul PSD este constient de faptul ca... i se pregateste ceva. Dupa felul in care s-a comportat la scoala politica a tinerilor social-democrati, Mircea Geoana pare rupt de realitatea din interior sau este un actor atat de bun incat reuseste cu talent sa arate ca nimic nu poate pune in pericol pozitia pe care o ocupa in partid. Mai mult chiar, imaginatia ii joaca feste presedintelui social-democratilor. Probabil se si vede la Palatul Victoria, prezidand un cabinet care, la un moment dat, ar ajunge sa-i poarte numele.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.