Fumatul poate duce la modificari ireversibile in activitatea unor gene. Acest lucru ar explica de ce fostii fumatori prezinta in continuare risc de imbolnavire de cancer pulmonar fata de persoanele care nu au fumat niciodata. Prin aplicarea unor tehn
Fumatul poate duce la modificari ireversibile in activitatea unor gene. Acest lucru ar explica de ce fostii fumatori prezinta in continuare risc de imbolnavire de cancer pulmonar fata de persoanele care nu au fumat niciodata. Prin aplicarea unor tehnici, s-a constatat ca anumite gene joaca un rol important in repararea ADN-ului celulelor care sunt afectate repetat de fumat, intrerupand activitatea genelor ce combat dezvoltarea cancerului pulmonar. Anumite gene sunt active doar la fumatori. Astfel, CABYR, o gena implicata in mobilitatea spermatozoizilor intervine in functionarea cililor care captusesc bronhiile, favorizand eliminarea deseurilor din aparatul respirator.



Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.