Medicamente administrate repetat, pentru cronici
Pentru administrarea medicamentelor homeopate se disting doua situatii diferite. In suferinte acute in care se recomanda administrarea repetata a unui medicament, la intervale scurte (un sfet de o
Medicamente administrate repetat, pentru cronici
Pentru administrarea medicamentelor homeopate se disting doua situatii diferite. In suferinte acute in care se recomanda administrarea repetata a unui medicament, la intervale scurte (un sfet de ora, o jumatate, una sau doua ore), se respecta ritmul indicat, pana la aparitia primelor efecte dorite. In suferintele cronice, momentul administrarii se coreleaza cu mesele, intotdeauna pe stomacul gol, dimineata sau in timpul zilei, inainte sau dupa mese (de amiaza sau seara), inainte de culcare. Administrarea se face cu cel putin o jumatate de ora inainte de masa, dar si cu o ora si jumatate, doua ore dupa masa. Pentru unele medicamente homeopate exista si recomandari privind momentul administrarii. Doza de medicament homeopat este o cantitate dintr-o forma farmaceutica (granule, solutii etc.) care se administreaza odata. In mod curent se folosesc granule: 2, 5 odata; globule mai mici 5, 10 odata; comprimate - una; trituratii homeopate (pulberi), 0,25 g odata (un varf de cutit). Produsele se pun sub limba si se lasa sa se dizolve in saliva. Daca se prescriu potente inalte si foarte inalte, numarul de granule si globule este mai mare (15-20 de granule, pana la 1 g pentru globale), iar dilutiile homeopate se obtin din 5 picaturi odata pe limba sau sub limba sau intr-o lingurita de apa sau un pahar de apa. In unele suferinte acute se recurge uneori la dizolvarea medicamentului homeopat intr- un pahar cu apa. Toate aceste informatii se regasesc in cartea reputatului farmacist Dumitru Dobrescu "Farmacologie Homeopata Generala". Aceasta lucrare contine contributii originale asupra modernizarii homeopatiei si dezvoltarea stiintei. Cartea se adreseaza oricarei persoane, indiferent de pregatirea profesionala, limbajul fiind accesibil. Autorul explica de ce trebuie sa existe si o farmacologie homeopata, dar si perspectivele acestui domeniu.

Farm. Dumitru Dobrescu, autorul cartii "Farmacologie Homeopata Generala",
Editura Minesan


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.