Ziarul italian "La Repubblica" este socat ca premierul Romano Prodi are un salariu mai mare decat presedintele Frantei Nicolas Sarkozy, desi economia Italiei nu e chiar infloritoare, datoriile statului cresc, iar fiscalitatea e tot mai apasatoare. C
Ziarul italian "La Repubblica" este socat ca premierul Romano Prodi are un salariu mai mare decat presedintele Frantei Nicolas Sarkozy, desi economia Italiei nu e chiar infloritoare, datoriile statului cresc, iar fiscalitatea e tot mai apasatoare. Cu 18.900 de euro pe luna Prodi are un salariu mai mic decat alti sefi de stat sau de guverne. In fruntea listei se afla, desigur, presedintele George W. Busch (echivalentul 44.164 euro pe luna), urmat de premierul britanic George Brown (23.334 euro), premierul japonez Shinzo Abe (21.910 euro) si cancelarul german Angela Merkel (20.427 euro). Premierul Prodi are raspuns la nedumerirea presei pentru ca Parlamentul Italian a votat, in acest an, prin legea finantelor reducerea cu 30 la suta a retributiei parlamentarilor, intre care se afla si el. Numai ca, aminteste presa de la Roma, Prodi este cumulat, are salariu si ca premier, si ca deputat, ceea ce-i rotunjeste binisor venitul lunar. In ce-l priveste desi are un salariu de "numai" 6.600 de euro, presedintele Sarkozy se afla, oricum, inaintea lui Vladimir Putin, cu 4.860 de euro. Dintre marii lideri ai lumii pe ultima pozitie in statul de plata se afla presedintele Chinei cu numai 274 de euro pe luna.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.