Cu doar cateva zile inainte de inceperea Cupei Mondiale de rugby, a carei gazda este, Franta este acuzata ca evacueaza in masa comunitatea roma pentru a musamaliza, astfel, conditiile in care traiesc membrii acesteia.


MAI FRUMOS FARA
Cu doar cateva zile inainte de inceperea Cupei Mondiale de rugby, a carei gazda este, Franta este acuzata ca evacueaza in masa comunitatea roma pentru a musamaliza, astfel, conditiile in care traiesc membrii acesteia.


MAI FRUMOS FARA RULOTE. Potrivit AFP, autoritatile franceze nu vor sa riste ca oaspetii care vor sosi in Hexagon cu ocazia competitiei sa dea nas in nas cu aspectele mai putin placute din taberele destinate romilor.


APARATORII ROMILOR. Sesizarea vine din partea organizatiei Medecins du Monde, care invoca evacuarile care au avut loc deja in regiunile Lyon si Paris. "Este vorba despre «purificarea» zonei din jurul marelui stadion (din Saint-Denis, situat la nord de Paris - nr), deoarece nu este o zona frumoasa", sustine Malik Salemkour, vicepresedintele Ligii pentru Drepturile Omului. "Exista permanent tentatia de a vira catre cei mai saraci, catre persoanele fara domiciliu fix, prostituate, tabere de imigranti", mai spune el.Majoritatea romilor din Franta sunt romani si bulgari (aproximativ 10.000). Fiind cetateni ai Uniunii Europene dupa 1 ianaurie 2007,  procedurile de expulzare trebuie fondate pe baza tulburarii linistii publice.


"PRAF IN OCHI". Bernard Moriau, din cadrul MDM, regreta ca ajutoarele financiare pentru intoarcerea in tara de origine nu "au fost puse in practica cu seriozitate". Rezultatul a fost ca unele familii au revenit in Franta la numai un an dupa instaurarea unui program de amploare, care prevede alocarea a 10.000 de euro pentru fiecare familie. "Este praf in ochi" pentru "a pretinde ca romii nu sunt alungati ca niste caini", potrivit lui Saimir Mile, presedintele organizatiei Vocea Romilor.

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, si-a propus expulzarea a 25.000 de imigranti in 2007.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.